Küçük İşletmelerin 2018 Hedefleri Neler Olmalı?

Son Güncellenme: Tue Mar 2024 12:05

2018’de küçük işletmenizi gerçekçi hedeflerle adım adım büyütebilir; hem satışlarınızı hem de marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz.

Küçük İşletmelerin 2018 Hedefleri Neler Olmalı?
Enes Öksüz admin

Büyütmek istediğiniz bir işletmeniz varsa atmanız gereken ilk adım; kendinize ulaşılabilir ve gerçekçi hedefler koymaktır. İşletmenizin geçmişinden, lokasyonundan, kârlılığından ya da sunduğunuz ürün veya hizmetlerden bağımsız olarak belirleyeceğiniz hedeflerle işletmenizi büyütebilir ve sürdürülebilir başarılarınızın önündeki engelleri kaldırabilirsiniz.

Her ne kadar amaç belirlemek ve hayaller kurmak her sene başı gerçekleştirilen bir rutin olarak düşünülse de konulan hedeflerin etkisini küçümsememelisiniz! Hedef koymalı, hedeflerinizin peşinden koşmalı ve sürece hükmetmeye çalışmalısınız; ancak bu şekilde değişimin sizin elinizde olduğunu anlarsınız…

Verimliliği Arttırmak

Verimliliği arttırma hedefi koyarsanız firmanızdaki tüm çalışanları etkisi altına alabilecek bir stratejiyi hayata geçirmiş olursunuz. Gün içerisinde hem sizin hem çalışanlarınızın üretkenliğini arttırabilme gücüne sahip bu hedefe hayatınızı kolaylaştıracak mobil uygulamaları indirerek daha hızlı ulaşabilirsiniz.

İşletme Harcamalarını Azaltmak

İşletmeniz yavaş yavaş büyüyor ve zaman zaman maddi sıkıntılar içine giriyorsa harcamalarınızı azaltmalısınız. Teknolojiyi daha fazla kullanarak ve gerekirse operasyonel süreçlerinizi gözden geçirerek harcamalarınızı kısma yollarını bulabilirsiniz.

Önerilen İçerik: İşletme Giderlerini Azaltmanın 5 Yolu 

Müşteri Hizmetleri Departmanını Harekete Geçirmek

Hedef kitlenizle iletişime geçtiğiniz kanallarda uyguladığınız stratejileri gözden geçirin ve size uygun bir yapılanmaya gidin. Müşterilerinizle aranızda bağ kuran çalışanlarınıza şirket kültürünü aşılayın ve mümkünse periyodik aralıklarla kendilerini eğitime tabi tutun.

Web Sitenizin Trafiğini Arttırmak

İşletmenizin 7/24 aralıksız hizmet veren daimi personeline; yani web sitenize gelen ziyaretçi trafiğini arttırmayı hedefleyin. Böylece satışlarınızı ve marka bilinirliğinizi arttırmak için büyük bir fırsat elde edersiniz. İçerik pazarlaması başta olmak üzere dijital pazarlamanın sunduğu tüm ayrıcalıklardan yararlanmaya çalışın.

Yeni Bir Ürünü ya da Hizmeti Piyasaya Sürmek

Müşterilerinize sunduğunuz ürün ya da hizmetler uzun süredir değişmediyse harekete geçin. Yeni ürün ve hizmetlerle müşterilerinizin dikkatini çekebilir ve onlardan aldığınız geri bildirimler doğrultusunda satış stratejinizi yeniden kurgulayabilirsiniz.

Sosyal Medyayı Etkin Şekilde Kullanmak

İşletmenizin başarısını arttırmak istiyorsanız yeni pazarlama stratejilerine başvurmak için hiçbir zaman geç değildir. Sosyal medyayı ürün ve hizmet tanıtımlarınız için efektif olarak kullanmaya başlamayı hedefleriniz arasına sokabilirsiniz.

İşletme Sayınızı Arttırmak

Bu sene bayilik veren firmalar arasında yer almayı hedefleriniz arasına sokarsanız yeni başarıları da elde edebilirsiniz. Hali hazırda sağlam temellere oturmuş bir işletmeniz varsa yerel bir firma olmaktan çıkarak bayilik sisteminin yardımıyla ulusallığa adım atabilirsiniz.

Teknolojiden Faydalanmak

İşletmenizdeki kağıt tüketimini azaltırsanız hem verimliliğiniz yükselir hem de harcamalarınız düşer. İşletmenizin operasyonel süreçlerinde teknolojinin yardımını almak işletmenizin vizyonunda da ileriye gideceği anlamına gelir. Bu nedenle yeni yılda mümkün olduğunca web tabanlı yazılımları kullanmaya çalışmalısınız.

SWOT Analizi Yapmak

İşletmenizi büyütmek ya da stratejik bir karar öncesi doğru şekilde ilerlemek istiyorsanız varsayımlarınızı SWOT analizi yaparak ölçümlemeye çalışmalısınız. SWOT analizi sayesinde mevcut koşullar içerisinde işletmenizi başarıya taşıyacak yeni atılımlar yaparken en doğru kararları verebilirsiniz. SWOT analizi ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz SWOT Analizi Nedir,  SWOT Analizi Nasıl Hazırlanır? adlı makalemizi okuyabilirsiniz.

Pazar Payını Arttırmak

Sektörünüzde adı başarı ile birlikte alınan bir firmaya dönüşmek ve pazar payınızı arttırmak en önemli hedefleriniz arasında yer almalıdır. Pazar payınızı arttırmak için ilk olarak kapsamlı pazar araştırması gerçekleştirmeli ve potansiyel rakiplerinizi elimine edebilecek hamleleri belirlemelisiniz.

Markalaşmak

Küçük işletmelerin markalaşma çalışmalarına zaman ve bütçe ayırması zor olabilir, bu gibi bir durumda işletme sahiplerinin öncelikle kişisel marka çalışması yapması gerekir. Çevresini genişleten, bireysel olarak tanınır hale gelen işletme sahiplerinin işleri de bilinirlikleri ile birlikte artacaktır.

Her yeni sene yeni umutlarla ve kendimize verdiğimiz yeni sözlerle başlar. Bu sözleri tutmak ve hedeflerimize ulaşmak ise tamamen bizim elimizdedir. Siz de bu sene önceki senelerden farklı olsun ve hayatınız değişsin istiyorsanız işletmenizin geleceğini de düşünerek önerdiğimiz hedefleri gerçekleştirmeye çalışabilirsiniz.

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler