Girişimcilik

Üretim odaklı fikirler için bizi takip edin. Yeni üretim imkanlarını,yeni pazarlama kanallarınıve yeni fikirleri bir potada eritip yeni ekonomik imkanlar geliştirecek girişimcilik fikirleri bu kategori altında. Girişimcilik şimdilerde çok popüler olsa da aslında ezeli beri çok popüler bir konu. İnsanlar çeşitli kurumlardan girişimcilik destekleri almak için girişimcilik kurslarına devam etti, girişimcilik konusunda yüzlerce içerik tüketti fakat girişimcilik hala bizim yeterince iddialı olduğumuz bir alan değil.

Girişimcilik Nedir?

Eski dilde müteşebbis. Yani teşebbüs eden. Bir girişim gerçekleştiren. Çeşitli değerleri; mesela sermaye, iş gücü, inovasyon ve çeşitli teknolojileri harmanlayarak yeni bir gelir modeli veya gelir kapısı inşa etmek, ticari bir girişmde bulunmak manasına gelir.

Son yıllarda giderek önemi artan girişimcilik; kendi işine sahip olmak için yapılan yatırımların çok ötesinde bir anlama sahiptir. “Girişimcilik ruhu” olarak ifade edilen kavram yeni iş fikirlerinin bulunmasını ve hedef kitle analizi gerçekleştirilerek potansiyel ihtiyaçların belirlenip bu ihtiyaçlara yönelik çözüm üretilmesini kapsar.

Girişimcilik ile ilgili detaylı bilgileri paylaştığımız bu kategorimizde başarı hikayelerini, girişimcilik fikirlerini ve girişimcilerin yol haritası belirlerken dikkat etmeleri gereken en önemli unsurları bulabilirsiniz.

İş dünyasına yön veren fikirleri ile ön plana çıkan girişimciler kadar girişimcileri bekleyen en temel zorluklara da değineceğimiz bu bölümde ilham veren, sizi cesaretlendiren, cesaretlendirirken tedbirli olmanızı hatırlatan yöntemlerle ilgili de bilgi aktaracağız. Girişimcilik yolunda ilerleyen kişilere girişimcilik örnekleri hakkında bilgi verip kendi yollarında ilerlemeleri için yol haritası çizeceğiz.

Girişimcilik Destekleri

Girişimciliğin önem kazanması ile birlikte girişimcilere sunulan destekler de artış göstermiştir. Kendi işine sahip olmak isteyen ve gerçekleştirecek bir amacı olan kişilere devlet destekleri sunulmaktadır. Sektörel bazda hareketlilik sağlanması ve girişimcilik ruhunun salt sermaye eksikliği nedeniyle engellenmemesi adına verilen desteklerle iş fikirlerine güvenen ve hayallerinin peşinde koşan kişiler amaçlarına daha kolay ulaşabilmektedir.

Önerilen İçerik: En Yeni 10 İş Fikriyle Tanışmaya Hazır Mısınız?

Ekonomiye değer katan, yaratıcılığın ön planda olduğu ve tüketicilerin alternatiflerini genişleten yeni ürün ve hizmetler teşvik edilerek Türkiye ekonomisinin de büyütülmesi amaçlanmaktadır. “Girişimcilik” kategorimizde girişimlerine sermaye bulmaya çalışan tüm okuyucularımıza önemli ipuçları aktararak sermaye engellerini ortadan kaldırmaya çalıştık.

Girişimcilik Fikirleri

Girişimcilik bir fikirle başlar, bu fikir kimi zaman sahibine umut verir kimi zaman ise hayata geçirilemeyenler arasında yerini alır. Bir fikrin ticari olarak değer kazanmasının ardında birçok kriter vardır. Benzerlerinden sıyrılması, kaliteli ve en önemlisi tüketiciler tarafından tercih edilmesi için faydalı olması gerekir. Dünyanın en başarılı girişimcileri incelendiğinde en önemli ortak özelliklerinin dikkat çekici bir gözlem gücüne sahip olmaları olduğu kolaylıkla anlaşılabilir. Yenilikçi bakış açıları ve ihtiyaç analizindeki başarıları bu kişileri dünyanın sayılı isimleri arasına sokar.

Yeni bir iş fikri bulan kişiler fikirlerini hayata geçirmek için zaman zaman çekimser kalırlar. Sundukları ürün ya da hizmetlerin fayda sağlamasından ziyade yeni bir icat olarak değerlendirilmesini isterler. Girişimcilerin yapabileceği en büyük hata da budur. Girişimci adaylarının fikirlerini özel kılmaları gerekse de yepyeni bir buluş ortaya çıkarmalarına gerek yoktur. Mevcut ürün ya da hizmetlerde ihtiyaç karşılamaya yönelik gerçekleştirilen ufak farklılıklar dahi o iş fikrinin hayata geçirilmesi için yeterlidir.

Fark yaratmak ve ihtiyaç karşılamak temellerinde geliştirilen tüm fikirler hedef kitlelerin ihtiyacını karşılayacaktır. Dolayısıyla girişimcisinin de başarılarını arttıracaktır. Girişimci ruhunuzu harekete geçirecek en özgün fikirleri yine bu kategorimiz altında bulabilir; içlerinden seçim yaparak ya da kendi fikirlerinizi geliştirerek yolunuzu çizebilirsiniz.

Girişimcilik ve Dijital Pazarlama

Dijital pazarlama stratejilerine hali hazırda ticari faaliyet gösteren şirketlerin ihtiyaç duyacağını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! Girişimcilerin de en az köklü firmalar kadar dijital pazarlama stratejilerine başvurması gerekir. Kurumsal kimliklerini oluşturmak, marka mesajlarını hedef kitleleriyle buluşturmak, potansiyel müşterilerine kendilerini tanıtmak ve ürün ya da hizmetleri ile ilgili tüm detayları aktarabilmek adına dijital pazarlama stratejilerine ihtiyaç duyarlar. Marka bilinirliklerini arttıran ve başarılarının devamlılığını sağlayan pazarlama stratejileri girişimcilik yolunun en önemli dönüm noktaları arasındadır. Başarılı bir web tasarım hizmetinin alınmasından marka içerik dilinin oluşturulmasına; internet reklamları verilmesinden sosyal medya yönetimine kadar tüm dijital pazarlama yöntemleri girişimcilerin sektörel penetrasyonu için kritik öneme sahiptir. Dijital pazarlamanın öneminin farkında olarak siz girişimcilerin uygulaması gereken en temel pazarlama stratejilerini “Girişimcilik” kategorimiz altında topladık. Hedeflerinize en uygun yöntemleri belirleyebilmeniz için dijital pazarlama stratejilerine dair detaylı açıklamalarda bulunduk.

Girişimcilik Örnekleri

Girişimcilik fikri aklınıza geldiğinde ne kadar çılgınca ya da ne kadar farklı olduğunu düşünerek harekete geçmekten vazgeçmeyin. Unutmayın ilk denemelerinde başarısız olduklarında vazgeçselerdi bugün Mark Zuckerberg ya da Steve Jobs gibi isimlerden haberimiz dahi olmazdı!

Girişimcilik fikirlerinin faydalı olması gerektiği doğrudur; ancak istisnaların olduğu da yadsınmamalıdır. Son yıllarda uzaydaki yıldızların, Ay’dan arsaların, Mars’tan toprak parçalarının satılmasına dahi alıştık. Nesli tükenen hayvanların evlat edinmesinden farklı işlevlere sahip mobil uygulamaların tasarlanmasına kadar girişimcilik alanında birçok yenilikle karşılaştık. “Yüz yıl düşünsek aklımıza gelmez.” ya da “Ne kadar saçma bir fikir!” diye düşündüğümüz iş fikirlerinin sahiplerine bir servet kazandırdığına da tanık olduk.

Girişimcilik örnekleri söz konusu olduğunda Girişimcilik Ekosistemi içerisinde birçok farklı alternatif bulabilirsiniz. Klasik hizmetlerdeki küçük değişikliklerin fark yarattığına, anlamsız gelen iş fikirlerinin dahi büyük prim yapabildiği gerçeği ile yüzleşebilirsiniz. En ilginç girişimcilik öykülerinden de sıfırdan başlayıp milyoner olan girişimciler hakkında bilgilerden de haberdar olabilirsiniz. Dünyanın en başarılı girişimcileri arasında yer alan Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Elon Musk,  Steve Jobs, Jack Ma, Coco Chanel ve daha nice başarılı isimlerle  tanışabilir; başarısızlıklarından nasıl fırsatlar çıkardıklarını öğrenebilirsiniz. Türlü zorluklardan geçen ve düşünüldüğü kadar da şanslı olmayan bu isimlerin hikayelerinden feyz alabilir; başlangıçlarınız için gerekli motivasyona ulaşabilirsiniz…

Sonuç olarak “Girişimcilik” kategorimizin altında yayınladığımız makalelerle girişimcilik dünyasına adım atabilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuzda yeni bir fikre ya da motivasyon kaynağına ulaşabilirsiniz. Beklemek yerine harekete geçtiğinizde yola devam etme azmini de karşılaştığınız zorlukların size özel olmadığını da gerçek örneklerden yola çıkarak anlayabilirsiniz. Girişimci ruhu taşıyıp taşımadığınızı anlayabileceğiniz, girişimcilik yolunda dikkate almanız gerekenleri belirleyeceğiniz veya yola çıktıktan sonra karşılaşabileceğiniz engelleri tek bir kategori altında bulabilirsiniz.