KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sistemi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Son Güncellenme: Fri Apr 2024 01:48

Kosgeb tarafından sunulan uygulamalı girişimcilik eğitimi ve sonrasında sağlanan destekler çok sayıda girişimcinin hayallerini gerçekleştirmesine katkı sağlayabilir.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sistemi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Enes Öksüz admin

KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) ekonomik hayatın desteklenmesi ve geliştirilmesi için pek çok farklı iş kolundaki girişimcilere kredi ile destek sağlamaktadır. Hem yeni iş kurmak isteyenler hem de sahip olduğu işini geliştirmek isteyenler KOSGEB’in sunduğu kredi desteklerinden yararlanabilmektedir. KOSGEB’in faizsiz ya da hibe kredilerinden yararlanmak isteyen kişilerin KOSGEB’in öne sürdüğü şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Destek faaliyetleri arasında en çok tercih edilen Girişimcilik Desteği’dir. 50.000 TL’si hibe olmak üzere toplamda 150.000 TL’ye kadar maddi destek sağlayan bu krediden yararlanabilmek için, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılmak ve eğitim sonundaki sertifikayı almaya hak kazanmak zorunlu tutulmaktadır.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Nedir?

Öğrenci kepi üzerinde soru işareti resmi

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konusunda teorik bilgi sahibi olmaları, sürecin nasıl işleyeceğine dair fikir sahibi olmaları ve iş fikirleri için iş planı hazırlayabilecek yetkinliği kazanmaları için düzenlenmektedir.

Önceleri yalnızca KOSGEB tarafından verilen kurs, artık tüm il ve ilçelerde İŞ-KUR-KOSGEB, belediyeler ve üniversiteler tarafından düzenlenmektedir. Kursa katılacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olma zorunluluğu bulunmaktadır. Ayrıca katılımcıların daha önce KOSGEB Girişimcilik Kursu almamış olması ve yüz kızartıcı bir suç işlememiş olması şartları da aranmaktadır. Kurs başvuruları e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. Kendi işletmesini kurmak isteyen girişimcilerin katılmasının ön şart olduğu kurs için girişimci öncelikle bir mülakata tabi tutulmaktadır. Mülakatlar genellikle kurslara yoğun ilgi gösterilen ilçelerde ve büyük şehirlerde yapılmaktadır. Mülakatı yapan görevli girişimcinin iş fikri ve ne zaman uygulamaya koyacağı hakkında bilgiler almaktadır. Yeterlilik sınavı da denilen ön eleme sınavında başarılı görülen girişimciler, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programına kayıt yaptırabilmektedir.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Uygulamalı kosgeb eğitimini temsilen; yapbozun eksik kısmından büyüyen fidan

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi KOSGEB uzmanları ya da ilgili branşlarda uzman olan öğretim görevlileri tarafından verilmektedir. Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursundan katılımcılar ücretsiz olarak yararlanmaktadır. Kurs 4 ana dersten oluşmakta ve on beşer kişilik sınıflarda düzenlenmektedir.

 

İş fikirlerinin geliştirilmesi, pazarlama teknikleri, yönetim-pazarlama ve iş planlarının hazırlanması konularını kapsayan kurs 32 saat olarak düzenlenmektedir. Eğitim programı sınıf içi dersleri ve atölye çalışmalarını kapsamaktadır. Katılımcıların kursa devam zorunluluğu bulunmaktadır. Eğitim başvurusunu İŞ KUR aracılığı ile yapan katılımcılar günlük olarak yevmiye almaktadır.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunu başarı ile tamamlayan katılımcılara sertifika verilmektedir. Alınan sertifikanın herhangi bir geçerlilik süresi bulunmamaktadır. Ancak sertifikayı aldıktan sonra işletme kuracaksanız, bir yıl içerisinde başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Bir sonraki aşamada kursta aldığınız eğitimlerin desteği ile hayata geçirmeyi düşündüğünüz iş fikri ile ilgili ayrıntılı bir iş planı hazırlamanız ve bunu KOSGEB uzmanlarına sunmanız gerekmektedir.

KOSGEB’in destek verdiği iş alanlarından birine yatırım yapmak istiyor ve bunun için KOSGEB’in sağladığı desteklerden yararlanmak istiyorsanız detaylı bilgileri kurumun internet sitesinden alabilirsiniz. KOSGEB tarafından desteklenen iş kolları ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile ilgili tüm detaylara internet sitesinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kurum tarafından öne sürülen şartlara uygun olduğunuz takdirde tüm süreçleri tamamlayarak, 50.000 TL’si hibe olan krediden yararlanarak kendi işinizin sahibi olmak yolundaki adımlarınızı atabilirsiniz.

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler