KOSGEB İle Bayilik Alınabilecek Sektörler

Son Güncellenme: Tue Mar 2024 11:54

KOSGEB İle Bayilik Alınabilecek Sektörler
Enes Öksüz admin

Girişimci ruhunuzu ortaya koymak ve kendi işinizin patronu olmak istiyorsanız yine de yeterince sermaye birikimine ulaşmak için beklemeniz gerektiğini düşünüyorsanız; yanılıyor olabilirsiniz KOSGEB’in (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı) sunduğu geri ödemesiz veya geri ödemeli desteklerinden faydalanarak girişimcilik dünyasına hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz.

KOSGEB, ülkemizdeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve daha büyük ölçekli işletmeler karşısındaki rekabet gücünü arttırmak amacıyla kurulmuş bir kamu kuruluşudur. KOSGEB’in amacı; yeni işletmeler açılmasını teşvik etmek, yeterli sermayeye sahip olmayan yatırımcı adaylarını hem sektörel eğitimlerle hem de ekonomik anlamda desteklemektir.

Önerilen İçerik: KOSGEB Destekleri ile Yerli Malı Üretimi Teşvik Ediliyor

Bu amaçla başlattığı Girişimcilik Destek Programı;  gerekli koşulları sağlayan ve şirket kuruluş sürecinde tüm ödemeleri KOSGEB’in belirlediği koşullara uygun olarak yapan girişimcilere 50.000 TL’ye kadar geri ödemesiz hibe desteği sağlamaktadır. Bunun dışında KOSGEB 100.000 TL’ye kadar faizsiz, geri ödemeli iş yeri açma kredisi de vermektedir.  Toplamda 13 adet destek ve hizmeti bulunan KOSGEB’in, en çok talep gören destek programı Yeni Girişimci Desteğidir. Bu destek KOSGEB tarafından girişimcilere, Girişimcilik Destek Programı kapsamında sunulmaktadır.

KOSGEB  Hibelerinden Nasıl Yararlanılır?

KOSGEB’den 50.000 TL, geri ödemesiz kredi alabilmek için adayların öncelikle, KOSGEB tarafından açılan uygulamalı girişimcilik kurslarını tamamlaması ve kursun bitiminde KOSGEB’e bir iş planı sunması gerekmektedir. Kurslara katılan girişimciler, son derece detaylı bir İş planı hazırlamalıdır. İş planının kabul edilmesi durumunda girişimciler, KOSGEB’den 50.000 TL geri ödemesiz kredi kullanabilmektedirler. 

Önerilen İçerik: KOSGEB Nitelikli Eleman İstihdam Desteği Yenilendi

Kurslar ile amaçlanan; kurulan işin sürekliliği ve başarısı ile girişimcilere temel bilgi ve becerileri kazandırmaktır. KOSGEB’in bayanların başvurularına,  ticari hayattaki rolünü ve ekonomik bağımsızlıklarını arttırmak için öncelik tanıdığı bilinmektedir. KOSGEB hibe krediniz onaylandığı zaman harcamaları öncelikle sizin yapmanız, gerekli faturaları sunduktan sonra, KOSGEB’in belirlediği destek içeriklerine göre ödemeleri almanız gerekmektedir. Bu süreçte KOSGEB uzmanları projeyi ve yapılan yatırımları, alınan ekipmanları sürekli olarak denetlemektedir. KOSGEB hibeleri geri ödemesiz olmakla birlikte kurumun belirlediği şartlara uyulmaması, usulsüz işlem yapılması gerçeğe aykırı beyanda bulunulması durumlarında; bütün hibeler faizi ile birlikte geri talep edilebilmektedir.

KOSGEB’in Desteklediği Sektörler Nelerdir?

KOSGEB en çok gıda, mobilya, reklamcılık ve giyim sektörlerine destek vermektedir. Ayrıca; madencilik, inşaat, bilgi işlem, depolama, finans ve sigorta sektörleri de KOSGEB’in desteklediği sektörler arasında yerini almaktadır. Genel olarak bakıldığında en büyük desteklerin imalat, tarım üretim ve hayvancılık sektörlerine verildiği görülmektedir. Desteklenen sektörler ile ilgili ayrıntılı bilgiye, kurumun resmi sitesinden ulaşılabilmektedir. Siz de KOSGEB desteklerinden yararlanarak bu sektörlerde bayilik veren firmalar tarafından yayımlanan bayilik ilanlarına göz gezdirebilirsiniz!

Önerilen İçerik: Tanıtımınız İçin KOSGEB Tanıtım Desteğinden Yararlanabilirsiniz

KOSGEB’in Avantajları Yalnızca Maddi Destekle Sınırlı Değil!

KOSGEB bünyesinde aldığınız eğitimler, iş hayatında karşılaşabileceğiniz durumlar ve risklere karşı donanımlı olmanızı sağlayacaktır. Ayrıca bütçenizi KOSGEB’in belirlediği kurallar dahilinde uygun şekilde yönlendirdiğiniz takdirde, ticari hayata ciddi bir maddi destekle atılmış ve giderlerinizin büyük bir kısmını geri almış olacaksınız. Siz de uygun koşulları sağlayarak KOSGEB’e başvurabilir, kurumun desteklediği sektörlerden kendiniz için en uygununu seçerek, hibe kredilerden yararlanabilirsiniz. Başvuru sırasında hazırlanması gereken evraklar konusunda kurumun internet sitesinden detaylı bilgilere ulaşabilmek mümkündür. Ayrıca, devlet tarafından girişimcilere sunulan hibe, teşvik ve krediler ile ilgili detaylı bilgi almak için 0850 304 4 403 numaralı hattan da bilgi alabilirsiniz.

Bayilik Tekliflerine Göz Atın: Bayilik ve Franchise Veren Firmalar

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler