2018 Yılına Özel Sosyal Medya Trendleri

Son Güncellenme: Fri Apr 2024 08:46

2018’de sosyal medya stratejilerinizle fark yaratmak istiyorsanız bu trendleri uygulamalısınız!

2018 Yılına Özel Sosyal Medya Trendleri
Enes Öksüz admin

İşletmenizin marka bilinirliğini arttırmak ve potansiyel müşterilerinize erişmek için sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmanız gerekir. İşletmenizin sektörüne ve hedef kitlenize en uygun sosyal medya platformunda yaptığınız paylaşımlarla zaman içerisinde satışlarınızı arttırabilir ve rakiplerinizi geride bırakabilirsiniz.

Bu yazımızda en yeni sosyal medya trendlerini sizlerle paylaşacağız. Geride kalmak istemiyorsanız siz de bu stratejileri uygulayıp hedef kitlenizi her zamankinden fazla etkileyebilirsiniz. Basit ama oldukça etkili bu stratejilerle 2018 yılında markanızın büyümesini hızlandırabilirsiniz.

Instagram Hikayeleri Bu Sene Çok Revaçta

Instagram Hikayeleri Bu Sene Çok Revaçta

Dünya genelinde 200 milyondan fazla kişi Instagram Hikaye servisini kullanmaya başladı. Kısa videolar, eğlenceli resimler ve farkındalık arttıran notlarla sosyal çevrelerini etkilemeye çalışıyorlar. İşletmenizin bu sene Instagram üzerinden reklamını etkili bir şekilde yapmak istiyorsanız siz de bu furyaya katılmalısınız. İşletmenizdeki eğlenceli anları, ürünleri, ofisinizi, hizmetlerinizi ve dikkat çekici olduğunu düşündüğünüz anları paylaşarak takip edilmeye değer bir profil oluşturabilirsiniz. Hikaye paylaştığınız anda takipçilerinize bildirim gittiğini göz önünde bulundurarak hikayelerinize olan ilgiyi kolay bir şekilde ölçümleyebilirsiniz.

Influencer Marketing Trendi Yükselmeye Devam Ediyor

Influencer Marketing Trendi Yükselmeye Devam Ediyor

Bu maddeyi açıklamadan önce “Influencer marketing” kavramından kısaca bahsetmek istiyoruz. Facebook, Twitter, Instagram veya Youtube gibi platformlarda yüksek takipçisi olan kişiler; aşina olduğumuz söylemle fenomenler; firmalarla anlaşma yaparak profillerinde reklam ve tanıtım çalışmaları düzenliyor. Böylece milyonlara ulaşan takipçi sayılarının avantajından yararlanarak para kazanırken firmalara da tanıtım yapma fırsatı sunuyorlar. Geçen sene yoğunlaşan bu dijital pazarlama stratejisi 2018’de de etkisini sürdüreceğe benziyor. Kimi zaman takipçi sayısının yoğunluğuna göre yüksek reklam bütçelerinin ayrılması gerekse de işletmenizin hedef kitlesini doğru analiz ederseniz daha az takipçisi olan kişilere ulaşarak reklam stratejinizi verimli hale getirebilirsiniz.

Z Kuşağına Odaklanın

Z Kuşağına Odaklanın

İnternetten bir saniye bile uzak kaldığında rahatsız olan bir kuşaktan, Z Kuşağından bahsediyoruz. Yeniliklere açık olan, klişelerden sıkılan ve hayatının her anını paylaşma isteği duyan bu nesle hitap ederseniz sosyal medya pazarlama faaliyetlerinizin sonuçlarında yüzünüz gülebilir. Z kuşağı bireylerinin eğilimlerini takip edin; video ve görsel ağırlıklı paylaşımlarla onların ilgisini çekmeye çalışın. En çok vakit geçirdikleri platformları araştırıp özgün paylaşımlar yapın. Sonuçlar sizi fazlasıyla memnun edecektir…

Twitter Yeniden Yükselebilir

Twitter Yeniden Yükselebilir

2017 yılında Twitter’ın etkisini kaybetmeye başladığını ve kendi kısır döngüsüne girdiğini belirtmiştik. Ancak bu sene işler değişebilir. LinkedIn’in yenilikler sunarak etkisini arttırması Twitter’a da ilham verebilir. Firmanın el değiştirme ihtimalinin olması da Twitter’ın canlandırılması adına strateji geliştirileceğinin göstergesi olarak düşünülebilir. Bu nedenle şimdiden bu platformda çalışmalara başlayarak etkinizi arttırabilirsiniz.

Önerilen İçerik: Twitter Üzerinden Rakiplerinizin Müşterilerini İşletmenize Çekin

Canlı Yayınlardan Kaçışınız Yok

Canlı Yayınlardan Kaçışınız Yok

Sosyal medya hesaplarınızda “Canlı yayın başladı.” uyarıları almaya aşinasınızdır. Bireysel kullanıcılar genellikle katıldıkları etkinliklerden, konserlerden ve tatillerden kesitler sunmak amacıyla canlı yayın başlatmaktadır. Bu değişimi ve eğilimi siz de takip edebilirsiniz. Toplantılarınızdan, düzenlediğiniz organizasyonlardan, eğitimlerinizden, açılış törenlerinizden görüntüleri takipçilerle paylaşarak onlara hitap edebilirsiniz. Böylece sizden sürprizler görmek isteyen geniş bir kitleye ulaşarak etkileşiminizi arttırabilirsiniz.

Önerilen İçerik: Yeni Pazarlama Trendi: Başarılı Video Pazarlama İçin İpuçları

Anlık Mesajlaşma Platformlarında Siz de Yer Alın

Anlık Mesajlaşma Platformlarında Siz de Yer Alın

Dünya genelinde anlık mesajlaşma platformlarını kullanan 2,5 milyar internet kullanıcısı var. Bu gücün farkında olan markalar çoktan bu kitleyle iletişim kurup etkileşime girmenin yolunun mesajlaşma platformları olduğunu keşfettiler. 2018 yılında ise bu kullanımların artması bekleniyor; diğer bir deyişle anlık mesajlaşma platformlarında yer alırsanız daha çok kişiye erişme imkanınız olduğu öngörülüyor. Yapay zekadan, sesli asistanlardan ve chat botlardan yararlanarak müşterilerinizle etkileşime girebilir ve aynı zamanda kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşamalarını sağlayarak müşteri memnuniyetinizi arttırabilirsiniz.

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler