Girişiminiz Yeni Olsa da Profesyonelliğinizle Dikkat Çekebilirsiniz

Son Güncellenme: Fri Apr 2024 07:29

Şirketinizin yeni kurulduğu gerçeği görmezden gelinip kurumsal olmadığınızdan şikayet edilir. Neyse ki basit adımlarla işletmenizin imajını profesyonelleştirebilirsiniz!

Girişiminiz Yeni Olsa da Profesyonelliğinizle Dikkat Çekebilirsiniz
Enes Öksüz admin

Girişimlerinize hayat verme ve sıfırdan bir marka haline dönüşme sürecinin birçok zorluğu bulunur. İşletmenizi dayandırdığınız fikir iyi olsa da şekilci bir iş dünyasının içerisine adım attığınızdan ufak detaylar nedeniyle zarar görebilirsiniz. Amatörlüğünüz nedeniyle eleştirilir, henüz yeterince güven vermediğinizden yakınılabilir. Tüm bu sorunları bertaraf etmek ise sizin elinizdedir. Profesyonelliğinizi ön plana çıkaracak ipuçlarını sizler için derledik…

Web Sitenizi Zaman Kaybetmeden Açın

İşletmeniz faaliyetlerine henüz tam olarak başlamadan yapmanız gereken ilk şeylerden biri web sitenizi açmaktır. Muhteşem bir web sitesi yaratmak için çok beklememelisiniz; insanlara kartvizitinizi verdiğinizde işletmenizi inceleyebilmeleri için bir web sitenizin bulunması yeterlidir. Aksi takdirde sizinle ilgili olumlu izlenimleri olsa dahi internet aramasında sizin web sitenizi göremezlerse bir çuval inciri ziyan edersiniz.

Şirket Mailiniz Mutlaka Olmalı

Kartvizitinizde yazan mail adresinin uzantısı profesyonelliğinizle ilgili önemli ipuçları verir. Bireysel mail adresinizin potansiyel müşterilerinizi memnun etmesini bekleyemezsiniz. Kurumsallık adına tüm detayları düşünmeli ve tüm gereklilikleri yerine getirmelisiniz. Size ulaşabilecekleri mail adresini özenle seçmeli ve mutlaka kurumsal mail hesabı edinmelisiniz. Güven sağlamak ve profesyonel olduğunuz izlenimi yaratmak için kurumsal mail adresinizle doğru bir başlangıç yapabilirsiniz.

Telefon Numaranız da Kurumsal Olmalı

İşletmenizi açtıktan sonra kurumsal telefon numarası edinmelisiniz. Kurumsal numaradan iki ayrı kastımız var. İlk olarak artık modası geçtiği düşünülse de mutlaka sabit bir telefon numaranızın olması gerekir. Güvenilir izlenimi yaratmak için sabit numaraların önemi göz ardı edilmemelidir. Kastettiğimiz diğer numara ise cep telefonu numarasıdır. Kendi özel numaranızı kullanacak olsanız dahi ileriki dönemde işe alım yapmayı düşünüyorsanız yedek cep telefonu numarası almalısınız. Çalışanlarınızın müşterilerle iletişime geçmek için kurumsal hatları kullanmasını sağlamalısınız ki; personellerinizin işten çıkmaları durumunda müşterilerle iritbatınız kesilmesin; işe yeni giren kişi aynı cep telefonu hattını kullanabilsin!

İşyeri Adresiniz Belli Olsun

Profesyonelliğinize ve güvenirliğinize dair müşterilerinizin olumlu izlenimler edinmesini istiyorsanız işyeri adresine ihtiyacınız olacaktır. Değişen iş dünyasında evi ofis olarak kullanmak moda olsa ve işyeri kiralayacak sermayeniz olmasa dahi en azından sokak adını ve posta numarasını içeren; gizliliğinize de zarar vermeyen bir adresi web sitenize ve kartvizitine eklemelisiniz.

Fatura Kesmelisiniz

Doğru ve yasal bir şekilde fatura kesmezseniz müşterilerinizin gözünde profesyonel ve güvenilir olduğunuza dair bir imaj oluşturamazsınız. İşletmenizi açtığınız ve ilk satışınızı yaptığınız andan itibaren fatura kesmelisiniz. Böylece işletme kayıtlarınızın düzenli olmasını da sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyaya Açılmalısınız

İşletmenizin web sitesi var, adresi belli, faaliyetlerinize de başladınız; artık sıra sosyal medyaya girmekte! Müşterileriniz için web sitenizin olması çok önemli olsa da aynı zamanda sosyal medyada varlığınızı da kontrol etmek isteyeceklerdir. Günümüzde işe alımlardan önce CV bırakan kişilerin bile sosyal medya hesaplarının didik didik edildiği düşünüldüğünde bu önerimizin ne denli önemli olduğunu anlayabilirsiniz.

Önerilen İçerik: Sosyal Medya Pazarlamasında Başarı Getirecek 8 Kural

Sosyal medyada şirketiniz için sayfa açmalı ve faaliyetlerinizi özgün bir şekilde tanıtmalısınız. Ürün ve hizmetlerinize en uygun sosyal medya platformunda yoğun faaliyet göstermeli, sosyal medya üzerinden gelen sorulara hızlı geri dönüş yapıp takipçilerinizle aranızdaki etkileşimi arttırmalısınız.

Kredi Notunuzu Yüksek Tutun

Yeni faaliyete geçen tüm işletmeler için nakit akışı hayati öneme sahiptir. Beklenmedik harcamalar fazladan sermaye gereksinimi ortaya çıkarabilir. Ciddi çalışan müşterilerin firmanız ile ilgili detaylı araştırma yapacağını aklınızdan çıkarmayın. İşletmeniz adına yapılması gereken hiçbir ödemeyi de aksatmayın.

Kredi mi çektiniz; mutlaka zamanında ödeyin. Kredi kartı borcunuz mu var; asgarisinden ziyade dönem borcunun tamamını yatırmayı deneyin. Kredi notunuzun yüksek olması müşterilerinizin sizinle ilgili izlenimlerini olumlu etkileyeceği gerçeğini bir an olsun unutmayın.!

Önerilen İçerik: KOSGEB Tarafından En Çok Desteklenen Sektörler

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler