Franchising Size Uygun Mu?

Son Güncellenme: Thu Apr 2024 09:08

Franchising Çalışma Sistemi Size Uygun Mu? Franchising Size Uygun Mu? Konusu : Son yılların gözde ekonomik faaliyetlerinin dayandığı franchising sistemi, asıl i

Franchising Size Uygun Mu?
İlyas Özkurt user

Franchising Çalışma Sistemi Size Uygun Mu?

Franchising Size Uygun Mu? Konusu : Son yılların gözde ekonomik faaliyetlerinin dayandığı franchising sistemi, asıl itibariyle başarının kapılarını kolaylıkla aralayabileceğiniz bir sistemdir. Ancak her ekonomik faaliyette birtakım fizibilite çalışmalarının yapılması zorunluluğu bulunmaktadır. Her ne kadar franchising hazır bir düzene oturma anlamı taşısa da girişimcilerin birtakım kontrolleri yapması ve sonrasında sisteme dâhil olması gerekmektedir. Bunun için de soruması gereken ilk soru, franchising size uygun mu sorusudur. 

Franchising Size Uygun Mu? Franchising Size Uygun Mu? Franchising Size Uygun Mu? Franchisingin size uygun olup olmadığını belirlemek için öncelikle kişisel özelliklerin kritik edilmesi gerekir. Bilindiği üzere franchising sisteminde imtiyaz geren kuruluş, alan kuruluşu sürekli olarak kontrol eder; eksikliklerin giderilmesini talep eder; bir nevi denetler. Bu durumun kişiliğinize veya iş hayallerinize ters olması halinde başarısızlık veya mutsuzluk sorunları baş gösterecektir. Dolayısıyla franchising size uygun mu sorusuna ilk etapta bu açıdan bakmak en doğru tercih olacaktır. Franchising sistemi ile imtiyaz alan kuruluşlar, ana firmanın formatından dışarıya çıkamazlar. Örneğin büyük bir oteller zincirinin Akdeniz Bölge franchisingini alan bir firma, bina yapısından hizmet prosedürlerine, aktivitelerden ulaşıma kadar her konuda ana firmayla aynı uygulamaları gerçekleştirmek durumundadır. Dünyanın diğer ucunda aynı otele gitmiş olan bir kişi Mersin’deki otelde de nevi şâhısına münhasır uygulamaları görmelidir. Müşteriler gözü kapalı olarak hangi otelde olduklarını söyleyebilmelidir. Franchising sistemine dâhil olmak isteyen kişi ve kuruluşların yaratıcılık konusunda ek bir faaliyet yapmaları gerekmez. Dolayısıyla yaratıcılığına önem veren girişimciler için franchising bir kısıtlayıcı olarak karşılarına çıkabilir. Bu tür girişimcilerin franchising konusunda iki kere Her ne kadar franchising girişicilere birtakım kalıpları dayatsa da ortada yine de bir kendi işinin patronu olma durumu söz konusudur. İmtiyaz alan kuruluşlar genel çerçeve içerisinde kendilerine ait bir işi yaparlar. Bu da beraberinde birtakım rahatlıkları ve özgürlükleri getirmektedir. Bu özgürlüklerden en önemlisi de ekonomik olanıdır. Sözleşmenin gerektirdiği ödemeleri yapan kuruluşlar, işletmelerinden kalan tüm parayı kasalarına koyabilmektedir. Franchising bir kâr payı ortaklığı olmadığı için fazladan kazanılacak her kuruş, girişimcilerin cebine girmektedir. Franchising size uygun mu sorusunu cevaplarken bu etken de düşünülmeli ve hesaba katılmalıdır. Franchising hakkında diğer merak ettikleriniz için Franchise ( Bayilik ) Soru/Cevap kısmını okuyabilirsiniz.

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler