Patronunuz Sizden Hoşlanmıyorsa ve En Sevdiği Personeli Değilseniz Ne Yapmalısınız?

Son Güncellenme: Fri Apr 2024 11:47

Çalışma ortamınızdaki huzurunuz giderek azalıyorsa ve bu durumun nedeni patronunuzsa aranızı düzeltmek için aksiyon almalısınız. Eğer maruz kaldığınız davranışlar sizi yıpratıyorsa ciddi bir sürece girmeye hazır olmalısınız…

Patronunuz Sizden Hoşlanmıyorsa ve En Sevdiği Personeli Değilseniz Ne Yapmalısınız?
Enes Öksüz admin

Patronunuzun sizden haz etmediğini düşünüyor musunuz? Bu hisse sahip olduğunuz bir çalışma ortamında bulunmak sizi yıpratıyor mu? Bazı zamanlarda kendisiyle iletişim kurabilirken çoğunlukla aranızda buz dağları mı oluyor? Bu gibi bir durumda iş güvencenizin ve iç huzurunuzun tehlikede olabileceğini biliyoruz. Bu nedenle patronunuzun sizden hoşlanmadığı izlenimine kapılmışsanız neler yapabileceğinizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Önerilerimize uyduğunuz takdirde işvereninizle ilişkilerinizi iyileştirebilir ve daha huzurlu bir iş ortamında çalışabilirsiniz…

Küçük Bir Araştırma Yapın: Patronunuzun sizden hoşlanmadığını ve sizinle çalışmaktan rahatsız olduğu izlenimine kapıldıysanız diğer çalışma arkadaşlarınızla patronunuz  arasındaki ilişkinin dinamiklerini gözleyin. Kendisiyle daha çok irtibatı olan kişilere danışın ve onlardan tavsiye isteyin.

Kendi Davranışlarınızı Analiz Edin: Belki de patronla iletişime geçmeyen sizsinizdir! Kim bilir, belki de kendisinden uzak kalmayı siz tercih ediyorsunuzdur ve sizin seçimleriniz onun size olan davranışlarını şekillendirmiştir. Kendi davranışlarınızda bir yanlış fark ederseniz aranızdaki ilişkiyi düzeltmek için adım atabilirsiniz.

Performansınızı İyileştirin: Performans düşüklüğü nedeniyle patronunuzla aranızdaki ilişkinin soğuduğunu düşünüyorsanız performansını iyileştirin. Size mesafeli davranmasının ardındaki temel faktör performans düşüklüğü ise daha çok çabaladığınız zaman yavaş yavaş aranızdaki buzlar eriyecektir. Yalnız biraz sabırlı olmalısınız, bu durumda patronunuz performansınızın kalıcı bir ivme yakalamasını bekleyebilir!

İşten Ayrılmak Her Zaman Bir Opsiyondur: Performansınızın yüksek olması ve yaklaşımınızın pozitif olması halinde de aranızdaki ilişki sorunlu olabilir. Bazı durumlarda insanlar arasında nedeni bilinmeyen negatif bir ilişki oluşabilir. Bu durumda elinizden geleni yaptığınız halde sonuç alamıyorsanız işten ayrılmayı düşünebilirsiniz. Bu süreçte patronunuzun size mobbing uygulayıp uygulamadığı belirleyici olacaktır. Ortada sizi rahatsız eden, üzerinizde baskı kuran ve özgüveninizi azaltıp işten ayrılmanızı sağlamak amacıyla yapılan davranışlar varsa hakkınızı korumayı tercih edebilirsiniz!

Önerilen İçerik: Aynı Şirkette Uzun Süre Kalmak Kariyerinizi Kötü Mü Etkiler?

Pozitif İlişkiyi Sürdürmeye Çalışın: İşten ayrılmaya karar verdiğiniz zaman patronunuzla zıtlaşmayın. İleriki dönemde yeni bir iş arayışına girdiğinizde eski işyerinizdeki işvereninizin referansının istenebileceği gerçeğini göz ardı etmeyin. İstifa mektubunuzu hazırlayın ancak öncesinde patronunuzla konuşun ve gerekirse ona danışın. Ne kadar sorunlu bir ilişkiniz olsa dahi işten ayrıldıktan sonra yaptığınız yeni iş başvurularında eski işyerinizi kötülemeyin. Eski patronunuzdan şikayet ettiğiniz iş görüşmelerinden pozitif geri dönüş alma ihtimaliniz azalacaktır.

Mobbing’e Uğrarsanız Ne Yapmalısınız?

Personeller ve yöneticiler arasında farklı nedenlerle sorun çıkabilir. Kişisel meseleler, performans sorunları vb. nedenlerle çalışma ortamındaki huzursuzluk artabilir. Yöneticilerin size adil davranmadığını, sebepsiz yere hak ihlalinde bulunduğunu ve sistematik olarak sizi istifa ettirmeye yönelik hareketler yaptığını düşünüyorsanız durumun ciddiyetinin farkına varmalısınız.

Etnik kökeniniz, ırkınız, cinsiyetiniz, inancınız ve düşünceleriniz nedeniyle ayrımcılığa uğruyorsanız insan hakları ihlali yapıldığını düşünebilirsiniz. Bu durumda patronunuz veya size iş yerinde ayrımcılık yapan kişiler aleyhinde dava açma hakkına sahip olursunuz.

Mobbing’e uğradığınız yönünde elinizde giderek kabaran bir liste varsa bu süreçte dayanmaya gayret edin. Gerekirse psikolojik destek alıp iş yeri ortamında yaşadığınız sorunların üstesinden daha kolay bir şekilde gelmeye çalışın. Maruz kaldığınız olumsuz davranışları sistematik olarak kaydedin, sizi aşağılamaya yönelik atılan e-maillerin kopyasını alın ve bir ihtimal uğradığınız psikolojik şiddete tanıklık edebilecek iş arkadaşları bulmaya çalışın. Aynı davranışlara maruz kalmak istemedikleri için arkadaşlarınız size yardımcı olmak istemeyebilir; onların tanıklığı önemli olsa da olmazsa olmaz değildir. Hakkınızı koruyacak kadar kararlı olduğunuz ve mümkün olduğunca kayıt yaptığınız takdirde İş Mahkemesi sizin yanınızda olacaktır.

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler