Küçük işletmelerin başarılı olmasının ardında temel gereklilikler olduğu düşünülür; girişimcinin fikrine güvenmesinin, doğru zamanda harekete geçmesinin ve zamanını etkili yönetmesinin işletmesinin başarılarını doğrudan etkileyeceği kabul edilir. Ancak bu ilkelerin pratikte uygulanması düşünüldüğü kadar kolay değildir.
Girişimciler başarısızlık kaygısına kapılabilir, fikrine güvense dahi çekingenliğinden kurtulamayabilir ve günlük iş süreçlerinde hatalar yaparak zamanını verimsiz kullanmaya başlayabilir.
Önerilen İçerik: Bütün Girişimcilerde Bulunan 3 Duygu
Uzmanların yaptıkları analizler sonucu zaman yönetimi konusunda başarılı olmayan girişimcilerin ticari hayatlarında da bekledikleri büyüme ivmesini kazanamadıkları sonuçları ortaya çıkarılmıştır.
Önerilen İçerik : Zaman Yönetimi Konusunda Sorun Yaşıyorsanız Çare Bu Kavramlarda
Neyse ki, küçük değişiklikler yapılarak ve etkinlik izleme kuralları takip edilerek hedef belirleme ve zaman yönetimi alanlarında fark edilir gelişmeler kaydedilebilir. Gün içerisinde neler yapıldığı net bir şekilde belirlendiği takdirde diğer günlerde izlenilecek yol haritası net bir şekilde ortaya konabilir.
Siz de işletmenizin başarılarını arttırmak için zaman yönetimi alanında kendiniz geliştirmek ve verimliliğinizi arttırmak istiyorsanız etkinlik izleme metoduna uyum sağlamalısınız. Gün içerisinde neler yaptığınızı diğer bir deyişle zamanınızı nasıl kullandığınızı bilirseniz kendi hatalarınızı gözlemleme fırsatına da sahip olursunuz.
Gün içerisinde hangi işleri yaptığınız, hangi işler için ne kadar zaman harcadığınız performansınızı ölçmek adına size önemli veriler sunacaktır. Değerli vaktinizi çarçur etmemek adına etkinlik izleme hedeflerinizi belirlerken neler yapmanız gerektiği ile ilgili de önemli veriler sağlayacaktır.
Gün içerisinde neler yaptığınızı ve bu süreçte ne kadar zaman harcadığınızı kaydetmelisiniz. Bu bilgileri her an erişebileceğiniz şekilde kaydederseniz zaman içerisindeki gelişmelerinizi de ölçebilirsiniz.
Zamanlayıcılardan ya da uygulamalardan destek alabilir, günlük işlemlerinizi cep telefonunuza ya da akıllı cihazlarınıza kaydedebilirsiniz. Bu aşamada kayıtlarınıza kolay ulaşabilmek için doğru aygıt seçimi yaptığınızdan emin olmalısınız.
Etkinlik izleme kapsamında kaydını tuttuğunuz faaliyetlerin içeriklerini dikkatle belirlemelisiniz. Nihai ticari hedeflerini için yaptığınız eylemler dışındakilerle ilgili veri tutmanıza gerek yoktur. Aksi halde listeniz boşuna kalabalıklaşarak asıl resmi kaçırmanıza yol açacaktır.
Zaman yönetimi konusunda bireysel çabalarınıza rağmen somut ilerlemeler elde edemiyorsanız zaman takip yazılımlarını kullanabilirsiniz. Mobil cihazlarda ve bilgisayarlarda kullanabileceğin birçok zaman takip yazılımına ulaşabilirsiniz. Büyük bir kısmı ücretsiz olarak kullanılabilen bu yazılımlarla zamanınızı nasıl kullanmanız gerektiği ile ilgili bildirimler alabilir, farkındalığınızı güçlendirebilir ve teknolojinin de yardımıyla görev başına ayırmanız gereken zamanı belirleyebilirsiniz.
Kullandığınız yazılımların çok kapsamlı olmasına gerek yoktur; iş disiplininizin çok yüksek kalması gereken bir meslek yapıyorsanız profesyonellere özel üretilen yazılımlardan da yararlanabilirsiniz. Sizinle ilgili verileri toplayan, iş yükünüz doğrultusunda gününüzü planlamanıza yardımcı olan bu yazılımlarla ticari faaliyetlerinizi düzene sokabilirsiniz.
Zaman yönetimi konusunda bir sorun yaşamasanız dahi işletmenizin başarılarını arttırmanız için zaman takip yazılımlarını kullanmanızı öneriyoruz. Özellikle son dönemlerde yoğun işleriniz nedeniyle strese girmeye başladıysanız, koca gün bir anda tükeniyorsa, işleriniz ertesi güne kalıyorsa ve verimliliğiniz azalmaya başladıysa bu programlar sayesinde işin ucu kaçmadan öz disiplininizi yeniden sağlayabilirsiniz.
İşletmenizin başarılarını arttırmak için öncelikle kişisel verimliliğinizi yükseltmeniz gerektiği gerçeğini hafife almayın. Bu hafta hem kendiniz hem de işletmeniz için yeni bir şey yapın ve gün içerisinde yaptığınız tüm işlerin kaydını tutun.
İş hayatınızdaki ve özel yaşantınızdaki zamanınızı alan aktiviteleri birbirinden ayırırsanız zaman yönetimi konusunda kendinizi geliştirerek günün 24 saatinin aslında ne denli yeterli olduğunu fark edeceksiniz!
Bir Önceki Yazımızı Okudunuz Mu ? : Gerçekten İşleyen Bir Zaman Yönetim Sistemi