Fatura Ödeme Bayilikleri Yatırım İçin Doğru Bir Araç Mı ?

Son Güncellenme: Fri Mar 2024 12:46

Gün içerisinde yoğun olan veya bankada sıra beklemek istemeyen insanlar artık fatura işlemlerini fatura ödeme noktaları bayilikleri tarafından sunulan hizmet sayesinde fatura ödeme işlemini hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Fatura Ödeme Bayilikleri Yatırım İçin Doğru Bir Araç Mı ?
Fatih Bozoğlu user

Türkiye’de ödeme noktaları yaklaşık olarak 2002 yılına dayanıyor. Bursa’da evinin yanındaki boş bir araziye konteyner koyarak ve vergi levhası alarak komisyon karşılığı internet üzerinden fatura ödemeye başlayan bir vatandaş zaman içerisinde bankada sıra beklemek istemeyen kişilerin ilgisini çekmeye başlamış ve konteyner üzerine uzun sıralar oluşmaya başlamış. Daha sonra maliyet tarafından kapatılan ve mahkemeye verilen vatandaş vergi levhası olduğunu, faturalar karşılığında fiş kestiğini belirttikten sonra serbest bırakıldı ancak konteyner adres gösterildiği için iş yeri kapatıldı. Buradan ise fatura ödeme noktaları bayilikleri fikri ortaya çıktı. Gün içerisinde yoğun olan veya bankada sıra beklemek istemeyen insanlar artık fatura işlemlerini fatura ödeme noktaları bayilikleri tarafından sunulan hizmet sayesinde fatura ödeme işlemini hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Ödeme Noktaları Bayilik Maliyetleri

Fatura ödeme noktaları bayilikleri farklı maliyetlere sahip olabilmektedir. Ancak genel olarak bir bayilik açmanın maliyeti yaklaşık 25 bin ile 50 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Bu maliyetin içerisinde bayilikte kullanılacak mobilyalar, raflar, güvenlik sistemleri, bilgisayar ve yazıcılar, tabela ve tanıtım broşürleri bu fiyata dahil olmaktadır. Fiyat aralığının bu kadar geniş olmasının sebebi ise maliyetleri şehirden şehire ve dükkanın metrekaresine göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak markalar, bayilikleri anahtar teslim olacak şekilde bayilikleri teslim etmektedir. Markalar ayrıca bayilere reklam, eğitim, kira, kurulum gibi konularda da yardımcı olmaktadır. Fatura ödeme noktaları bayilikleri ile elektrik, su, doğalgaz, internet hizmetleri, gsm gibi fatura ödemelerinin yanı sıra sigorta ve poliçe ödemeleri de yapılabilmektedir.

Ödeme Noktaları Avantajları Ve Dezavantajları

Ödeme noktalarının en büyük avantajlarının başında marka tarafından sunulan avantajlar gelmektedir. Bir marka bünyesinde bayilik almak yerine kendi işletmesini açmak isteyen kişilerin en başta maliyetleri daha yüksek olmaktadır. Bunun yanı sıra reklam ve eğitim desteği gibi desteklerin ve marka bilinirliliğinin olmaması bu konuda girişimcileri daha zorlamaktadır. Ödeme noktalarının bir diğer avantajı ise hedef kitlesinin diğer iş kollarına göre çok daha geniş olmasıdır. Bugün her evden aylık olarak en az elektrik ve su faturası ödenmektedir. Fatura ödeme noktası bayilikleri bu alanda verdikleri geniş çaplı ve hızlı hizmetler sayesinde birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Bayilik Başvurusu İçin Gerekenler

Ödeme noktası bayiliği almak için belli başlı bazı belgelerin alınması gerekmektedir. Şahıs firmaları için vergi levhası, kimlik fotokopisi, imza beyanı ve bayilik sözleşmesi aranan belgelerdir. Şirketler için gerekli olan belgeler ise biraz daha geniş çaplıdır. Şirketler için, şahıs firmaları için gereken belgelere ek olarak imza sirküsü, ticaret sicil gazetesi ve faaliyet belgesi de hazır bir şekilde bulundurulmalıdır. Bu belgeler devlet kurumları tarafından istenen belgelerdir. Markalar, bu belgelere ek olarak banka teminat mektubu gibi ek belgeler isteyebilmektedir.

Fatura Ödeme Noktası Bayiliği Veren Firmalar

Bir Önceki Konumuza Gözatın : Dondurma Bayilikleri ile Yaz Aylarında Yatırım Yapmak

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler