2019 İçin En Karlı Bayilik Sektörleri

Son Güncellenme: Sat Apr 2024 11:06

Yeni yılda ticarete atılmak isteyen girişimciler için 2019 yılının en karlı ve popüler bayilik tekliflerini bir araya topladık.

2019 İçin En Karlı Bayilik Sektörleri
Metehan Avcı user

Yatırım yapmak isteyen girişimcilerin en çok zorlandığı nokta yatırım yapılacak olan sektöre karar vermek oluyor. Ticari hayata girerken trendleri takip eden ve doğru fizibilite çalışmalarını yapan girişimciler çok daha başarılı oluyor. Her sektörde her girişimcinin aynı kazancı elde etmesi mümkün olmadığı gibi sektörlerin zaman içerisindeki iş hacmi de değişiklik gösterebiliyor. Başlangıçta yüksek getirilere sahip olan sektörlerin potansiyelinde zaman içerisinde azalmalar söz konusu olabiliyor. Bununla birlikte bazı sektörler ufak dalgalanmalar yaşamakla birlikte her dönem popülerliğini koruyor. Bu yazımızda sizin için 2019 yılında en yüksek karlılığa sahip olması beklenen sektörlerle ilgili bilgileri bir arada sunuyoruz.
 

Gıda Sektörü

Gıda sektöründeki bayilik pazarı her geçen gün biraz daha büyüyor. Sektör analizleri yapıldığında en yüksek kar marjı sağlayan firmaların ağırlıklı olarak gıda sektöründe olduğu görülüyor. Gıda sektörüne yatırım yapmak isteyen pek çok girişimci sıfırdan bir marka yaratmaktan ve sektörel riskleri tek başına üstlenmektense bayilik alarak marka bilinirliğinden yararlanmayı ve karşılaşma olasılığı bulunan riskleri minimize etmeyi tercih ediyor. Gıda sektöründe yer alan girişimcilerin işletmelerindeki hizmet seviyesini maksimum düzeyde tutması ve farklılık yaratması durumunda %100’ leri geçen karlılık oranlarına ulaşabilmeleri mümkün oluyor. Çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olan gıda sektörü yatırımcılar için en karlı sektörlerin başında geliyor. 10.000 TL’ den başlayan çiğ köfte bayiliklerinin yanı sıra çok daha büyük sermayeler isteyen fast food sektöründeki bilindik markaların bayilik fırsatları da bu sektörde yer almak isteyen girişimcilere sunuluyor. Özellikle çiğ köfte dükkanı açmak yatırım maliyetinin ve franchise bedelinin düşük olması nedeni ile her ölçüde yatırım olacağı bulunan yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen alternatiflerin başında yer alıyor.

Bayilik İlanına Göz Atın:Bayilik veren gıda firmaları

Kozmetik Sektörü

Hem erkeklere hem kadınlara hitap eden ürünlerin çoğalması ile kişisel bakım ve kozmetik ürünlerine gösterilen ilgi artmaya devam ediyor. Kozmetik sektörü gelişip ar-ge çalışmaları ön plana çıkarıldıkça kozmetik sektöründe yer alan ürün çeşitliliği ve sektörün iş hacmi genişliyor. Bu durumda da kozmetik şirketleri gerek kendileri mağaza açarak gerek bayilik vererek büyüme hedeflerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Ayrıca Türkiye’nin büyük potansiyele sahip bir pazar olması yabancı markaların da ülkemiz pazarında faaliyet göstermesini sağlıyor. Kozmetik sektörüne yatırım yapmak isteyen girişimciler bayilik veren firmalardan bütçelerine uygun olan markayı seçerek bayilik alabiliyor ve gelişme potansiyeli yüksek olan bu pazardan pay almaya başlayabiliyorlar.

Bayilik İlanına Göz Atın:Kozmetik ve Kisisel Bakim Ürünleri Bayilikleri

Emlak Sektörü

Şehirleşme oranları ve konut sayılarındaki artış emlak sektörünün en çok tercih edilen ve karlı sektörlerden biri olması sonucunu doğuruyor. Girişimcilerin bu alanda yatırım yapmayı tercih etmesi emlak sektörünün de gelişmesine ve marka değeri yüksek firmaların bayilik yolu ile büyümesine neden oluyor. Emlak sektöründeki markaların bayilik şartları bölgeden bölgeye değişiklik gösterebiliyor. Kurumsal bir emlak markasının bayiliğini almak girişimcilere düşük maliyet ve yüksek kar marjı ile çalışabilme avantajını sağlıyor.

Bayilik İlanına Göz Atın:Bayilik Veren Emlak Firmaları

Tekstil Sektörü

İnsanlar için asla sona ermeyecek ihtiyaçların başında giyinmek geliyor. Giyinmenin en temel ihtiyaçlar arasında bulunması nedeniyle tekstil sektörü de popülerliğini hiçbir zaman yitirmeyecek yatırım olanakları arasında yer alıyor. Ülkemizde tekstil sektöründe bayilik veren pek çok firma bulunuyor. Büyük markalar bayilik verdikleri girişimcilere lokasyon seçimi noktasında fizibilite çalışmaları ile destek oluyor ve mağazalarının işlek bölgelerde konumlandırılmasını tercih ediyorlar. Tekstil sektörünün kar marjı % 100’ e kadar ulaşabiliyor. Bazı markalar yüksek franchise bedelleri talep etmekle birlikte satış hacimleri ve karlılık oranları sayesinde yatırım rakamının kısa sürede geri kazanılmasına olanak sağlıyorlar.

Bayilik İlanına Göz Atın:Bayilik Veren Giyim & Aksesuar Firmaları

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler