İşletmenizin Başarısız Olmasına Sebep Olacak Bazı Nedenler?

Son Güncellenme: Tue Mar 2024 11:28

Kimse başarısızlık hedefi ile yola çıkmaz. Başarısızlık Yol boyunca yapılmış küçük hataların kaçınılmaz bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor.

İşletmenizin Başarısız Olmasına Sebep Olacak Bazı Nedenler?
Enes Öksüz admin

Başarısızlık her girişimcinin gelişimi için önemli bir nokta. Aynı zamanda her işletme sahibinin de kaçındığı bir nokta. Yeni bir işletmeyi başarısızlıktan korumak için bu başarısızlığa neden olacak şeyleri saptamak ve bunları önlemek işletmenizin uzun süreli olarak ayakta kalmasını sağlayacaktır. Genel olarak işletmeleri başarısızlığa sürükleyen şeyler belli başlıdır ve bunları doğru saptamak, başarısızlıktan kaçınmayı son derece kolay hale getirir. 

1. Açılış İçin Çok Beklemeyin

1. Açılış İçin Çok Beklemeyin | İşletmenizi başarısızlığa götürecek sebepler

İlk işletme fikri akla geldikten sonra her girişimcinin zihninde ön plana çıkan şey açılış günüdür. Ancak ne yazık ki mükemmeliyetçilik fikri yeni bir ürün veya hizmetin bazen olması gerekenden daha geç piyasada olmasına neden oluyor. Birçok girişimin başarısızlıklarından bir tanesi de işletme sahibinin ürününe her saniye yeni bir şey eklemeye çalışarak ürünü veya hizmeti geciktirmesi. Birçok başarılı girişimin ikinci ve üçüncü versiyonu çıkarmasının bir sebebi var. İşletmenizin kapısını ürününüzün en basit haliyle açtığınızda sadece para kazanmaya başlamazsınız aynı zamanda müşterilerinizden gelecek fikirler kapsamında ürününüzü daha başarılı bir şekilde geliştirme fırsatı bulabilirsiniz. Mükemmeliyetçilik adına ürününüzü ve işletmenizi geciktirmek ise başarısızlık oranınızı artırabilir.

Önerilen İçerik: Müşterilerinizle Gerçekten İletişimde misiniz?

2. Aşırı Dikkatli Davranmayın

2. Aşırı Dikkatli Davranmayın | İşletmenizi başarısızlığa götürecek sebepler

Girişimciliğin kalbinde risk yatmaktadır. Aşırı ihtiyatlı davranmak pek çok umut veren yeni girişimin sonuna neden olabilir. Özellikle mali riskler her girişimci için en korkutucu ve en zorlayıcı unsurlardır. Sermaye eksikliği, girişimcilerin güvensiz olmasına ve ihtiyatlı davranmasına yol açabilir ve sonuç olarak başarısızlık kaçınılmaz olur. Başlangıç için paranın çok fazla olması gerekliliği bir mitten ibaret. Birçok başarılı girişimci işletmesini açtıktan sonra gerekli kaynakları yaratarak sektörde varlığını sürdürmeyi başardı.

Önerilen İçerik: Az Sermaye ile İşe Başlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Endüstri liderleri güvenli kalınarak başarı düzeylerinin yakalanmayacağının farkında olan kişilerden oluşuyor. Bu yüzen vizyonunuzu gerçekleştirmek için gerekli olan kaynakları gerektiğinde müşteri talebi belirsiz olduğunda bile kullanabilmeniz önemlidir. 

3. Özgün Olmak İçin Çok Uğraşmayın

3. Özgün Olmak İçin Çok Uğraşmayın | İşletmenizi başarısızlığa götürecek sebepler

Günümüzde artık gerçekten benzersiz bir işletme fikri bulmak oldukça zor ve bazen de gereksiz. Orijinallik sadece gereksiz değil aynı zamanda müşteriler ile bağlantı kurmayı zorlaştıracağı için aynı zamanda zararlı da olabilir. Kitlesel pazarlar için yeni fikirlerin uygulanması genellikle zor. Eski fikirlerin daha iyi ve geliştirilmiş versiyonları ise çok daha çabuk yanıt alabilir. Bu yüzden alışılmışın dışında düşünmeye çalışmak yerine aslında alışılmışın nasıl daha iyi hale getirilebileceğini düşünün. Orijinal olmak yerine ortalamanın üzerinde müşteri hizmetleri sunmak, sık kullanılan bir şey daha kullanıcı dostu hale getirmek, rekabetten ayrılarak müşterinin geribildirimlerine sürekli olarak yanıt vermek orijinalliğin getireceklerinden çok daha fazlasını getirebilir. 

4. Tek Başınıza Olmaya Çalışmayın

4. Tek Başınıza Olmaya Çalışmayın | İşletmenizi başarısızlığa götürecek sebepler

Bazı durumlarda riskleri ve sorumlulukları paylaşmak büyük getiriler sağlayabilir. Tek başınıza bir şirket kurmak son derece zor. Birçok girişimci için işletmenin kontrolünü paylaşmak aslında zor olabilir ancak herşeyi tek başınıza yapamayacağınızı fark ettiğinizde çok geç olabilir. İş ortaklarının birçok faydası vardır. Bunlardan en önemlisi de işletmenin çok yönlü hale gelmesidir. Dikkatle seçtiğiniz takdirde bir iş ortağı eksik olduğunuz bölgelerde şirketinizi daha güçlü hale getirmenizi sağlayabilir. Bir işletmenin sürekli olarak beslenmesi gerekir ve bunu sağlamanın en etkili yollarından bir tanesi de verimli bir ortaklıktır. 

Önerilen İçerik: Arkadaşla İş Kurmanın 5 Kuralı

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler