Motivasyonunuz Düştüğünde Yapmanız Gerekenler

Son Güncellenme: Sat Apr 2024 03:17

Genellikle yorucu geçen günlerden sonraki gün çalışmaya zihinsel olarak adapte olmak için zor bir gündür. Bu günü boşa geçirmemek enerji bulmaya yönelik bazı küçük yöntemler her zaman işe yaramaktadır.

Motivasyonunuz Düştüğünde Yapmanız Gerekenler
Enes Öksüz admin

Ne kadar tutkulu ya da motivasyonu yüksek birisi olursanız olun bazen motivasyon düşüklüğü yaşamak son derece normaldir. Kimsenin bir sabah sersem, sinirli ve depresif bir şekilde uyanmayacağını bir garantisi yoktur. Böyle günlerde çalışma motivasyonu içerisine girmek son derece zor olmaktadır. Bazı günler verimlilikten uzak olabilmektedir. Ancak en kötü günlerde bile daha fazla motive olmak ve zihnin bu yapısını kırmak için yapılabilecek bazı piskolojik hileler bulunmaktadır.

Önerilen İçerik: İhtiyacınız Olan Motivasyon Bu Filmlerde!

Uzun Vadeli Hedeflerinizi Görselleştirin

Virginia Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre geleceğinizi görselleştirmek bu gelecek uzak dahi olsa önemli bir motivasyon kaynağı. Çalışmalarınızı optimize edip, uzunvadeli performansınıza odaklandığınızda elinizden gelenin en iyisini yapmaya ve en iyi sonuçlara ulaşma eğilimini gösterirsiniz. Aynı şey işletmeler için de geçerlidir. Kısa vadeli kazançlardan fedakarlık yapark uzun vadeli kazançların yüksek olmasını sağlayabilirsiniz.

Yapmanız Gerekene Başlayın

Herhangi bir görevin en zorlayıcı kısımlarından birisi de başlamaktır. Bir şeylerin yarısına gelmişken bu momentumu devam ettirmek daha kolaydır. Bu ilk engelin üstesinden gelmek için, en azından görevinize başlamayı kendinize taahhüt edin. Yapmaya hazır olmadığınız bir şeyler yapmak sizi geliştirecektir. İşinize başlamadan öne kendinize 5 dakika çalışıp bırakacağınıza dair telkinde bulunabilirsiniz. 5 dakika geçtikten sonra ise o işi bitirmeden yarım bırakmak daha zor gelecektir.

Zamanlayıcı Kullanın

Bir zamanlayıcı kullanarak kendinizi motive edebilirsiniz. Belirli bir zaman aralığında kendinizi çalışmaya zorlayarak işe başlamak yararlıdır. Yakın zamanda bir ara vereceğinizi bilmek de motivasyon kaynağı olarak değerlendirilmektedir. Yapılan araştırmalara göre optimum çalışma, ara verme süresi 52 dakikaye 17 dakikadır. Ancak bunu kendinize göre uyarlayabilirsiniz.

Önerilen İçerik: Zamanı Değil Enerjinizi Yönetin

Birilerine Planlarınızdan Bahsedin

Sosyal baskı, kişisel motivasyonu oldukça kuvvetlendiren bir etmendir. Yapmanız gereken büyük bir projeniz ya da gün içerisinde ulaşmanız gereken bir hedefiniz varsa bunu bir meslektaşınızla, arkadaşınızla ya da aile üyelerinden biriyle paylaşmak gün bittiğinde o kişiye rapor verme zorunluluğunda olduğunuzu hissettirecektir. Daha fazla baskı istiyorsanız hedefinizi tüm ofis gibi bir grup insana yayınlayabilirsiniz.

Kendinizle Konuşun

47 farklı bağımsız araştırmanın sonuçlarına göre birçoğumuzun gün içerisinde kendisi ile konuşma yöntemi olumlu ya da olumsuz bir etki yaratır. Kendiyle pozitif şekilde konuşan insanların motivasyonu ve öz güveni yükseliyor. Negatif bir şekilde konuşanlarda ise tam tersi bir etki ortaya çıkıyor. Bazen, basit bir zihinsel değişim bile bakış açısını kökten değiştirmek için oldukça etkili oluyor.

Yapılacaklar Listesi Yapın

Yapmanız gereken işlerin bir listesini tutmaya başlayın ve bu listeye herşeyi yazın. Gün içerisinde neredeyse yapması bir dakika sürecek küçük işleri bile bu listeye ekleyin. Listedeki bir görevi tamamladığınızda üzerini çizin ya da yanına bir onay işareti koyun. Bu hem organize olmanıza yardımcı olur hem de üstesinden geldiğiniz işlerin sayısını gördükçe daha fazla motive olmanızı sağlar.

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler