2017 Yılının En İyi Küçük İşletme Fikirleri

Son Güncellenme: Fri Mar 2024 01:13

2017 Yılının En İyi Küçük İşletme Fikirleri
Enes Öksüz admin

Bir iş kurmak istediğiniz zaman iş fikrinizin hem günümüzde hem de gelecekte karlılık potansiyeline sahip olması gerekir. Pazarda meydana gelen ekonomik dar boğazlarda fikriniz dayanabilmeli ve kolay uygulanabilir olmalıdır. Bir sektör seçmenin temelinde gelir elde etmek olsa da tutkunuzu da yansıtmalıdır. Yapmaktan hiç haz almayacağınız bir iş ile başarılı olma şansınız fikriniz harika olsa bile azalır. Düşük sermaye ihtiyacına sahip, geliştirmesi mümkün, çalışma ve istikrar ile büyüme şansı olan iş fikirleri küçük işletmeler için oldukça başarılı fikirler arasında yer alır. 


Yazılım Mühendisliği ve Geliştirme

Teknolojiye yapılan yatırımların ardı arkası kesilmezken bu alanda bir iş kurma fikri size cazip gelebilir. Yazılım geliştirme endüstrisinde iş yapabilmenin sınırları yoktur. Bilgisayarlar ya da mobil cihazlar için uygulama ve yazım geliştirmek hedefiniz olacağı için kitlenizin ne kadar geniş olduğunu hayal edemezsiniz. 

Çocuk Hizmetleri

Çocuk bakımı ile ilgili ihtiyaçlar her geçen gün yeniden şekilleniyor. Açık hava oyun alanları, etütler, kişisel gelişim ve yetenek kursları ebeveynler arasında oldukça popüler. Hem çocukların gelişimine katkı sağlayacak hem de ebeveynler için güvenilir bir alan olacak işletmelere olan talep her geçen gün artıyor.

Önerilen İçerik: Çocuklar İçin Oyun Evleri

İsterseniz çocuklara yüzme, futbol gibi spor dersleri verin isterseniz açık hava oyun alanı yaratın. Günün sonunda mutlu çocuklar ve ebeveynler ortaya çıkarabilirseniz başarılı olursunuz. 

Bisiklet Satışları, Servis ve Kiralama

Bisiklete binme alışkanlığının yayıldığınız gözlemleyebilirsiniz. Belediyelerin insanların aktiviteleri için bisiklet kiralamaları, toplu taşıma yerine daha sağlıklı yaşam için bisiklet tercih edilmesi sizde bir ışık yakabilir. Bu alanda hizmet vermeye başlamak için henüz geç kalmış sayılmazsınız. Kısa sürede yayılmaya başlayan bisiklet tutkusunun uzun vadede trafik çözümü için desteklenmesi bekleniyor. 

Yaşlı Bakım Hizmetleri

Üst düzey bakım hizmetleri iyi bir iş fırsatı olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan araştırmalar insanların ortalama ömrünün arttığını gösterse de ne yazık ki araştırmalar ömrü uzayan kişilerin daha çok hastalıkla uğraşacağını ifade ediyor. Yaşlılar için bakım kriterleri oldukça geniş ancak pek çok insan yaşlılığı için yatırım yapmaya başlıyor. Yaşlandıktan sonra iyi bir bakım görmek, konforlu bir hayat yaşamak için bakım hizmeti almayı düşünen insanların sayısı sürekli artıyor. Bu alanda hizmet veren bir bakım şirketi gelecekte ciddi kazançlar elde edebilir. 

Piercing ve Dövme

Dövme endüstrisinin 2014 yılındaki geliri 3 milyar dolar olarak biliniyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan her hanede en az bir dövme sahibi var. Sanatsal becerilere sahibi olan bir insan için bu alanda iş kurmak oldukça iyi bir fikir olabilir. 

Danışmanlık ve Terapi

Evlilik ve aile terapilerine olan ilgilinin önümüzdeki 3 yıl içerisinde %41 oranında artması bekleniyor. Bu beklenti ile birlikte danışmanlık hizmetleri üzerine iş kurma fikrini ortaya atmak mümkün.

Önerilen İçerik: Bayilik Sistemlerinde Tek Odağınız Ürünler Değildir

Elbette bu iş eğitim ve sertifika gerektiren bir iş olduğu için ya eğitim almış olmanız ya da sermaye ortağı olmanız gerekiyor. 

Finans Danışmanı 

Ekonomi üzerine eğitim gördüyseniz bu alanda hizmet veren bir danışmanlık şirketi kurabilirsiniz. Günümüzde girişimcilerin sayısında yaşanan artış bu kişilerin ihtiyaç duyduğu hizmetlere olan ilginin de artmasına sebep oluyor. Güvenilir bir finansal gelecek isteyen her girişimci danışmanlık hizmeti almayı tercih ediyor. 

3. Nesil Kahveci

Bağımsız kahvecilerin zincir kahvecilerle rekabet edemediği düşüncesi artık ortadan kalkıyor. İnsanlar alışveriş alışkanlıklarını değiştirirken standart ve seri üretim olanı değil özel olanı talep ediyor.

Önerilen İçerik: Kahve Dükkanı Bayiliklerine Farklı Bir Bakış Açısı…

Kahve tüketim alışkanlığı her geçen gün artarken bu alana yatırım yapmak girişimciler için iyi bir fırsat. Ancak unutulmaması gereken kahve dükkanının sunduğu kahvelerin ve lezzetlerin karakteristik olması gerektiği.
 

Destek Hizmetleri

Temizlik, güvenlik, bina bakımı, boyama ve akla gelen daha pek çok hizmeti dışardan almak firmalar için daha karlı oluyor. Bu tür hizmet satışlarına olan talebin 2026 yılına kadar %30 oranında artması bekleniyor. Hizmet koordinatörlüğü olarak da adlandırılabilen bu işe yatırım yaptığınız zaman kurumsal müşterilerle çalışıp, karlı bir iş sahibi olmuş olursunuz.

Yiyecek Kamyonları 

Dükkan açma maliyetleri insanları farklı çözümlere yöneltirken yiyecek kamyonları hayatımıza girdi. Özellikle konsept yemekler üzerine hizmet veren yiyecek kamyonları insanların alıştığı geleneksel lezzetleri de sunabiliyor. Çimen suyundan sosisli sandviçe uzanan geniş bir yelpazede farklı iş fikirleri bulmak mümkün.

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler