2017 Senesinin En Çok Para Kazandıran Sektörleri

Son Güncellenme: Thu Apr 2024 12:05

2017 senesinin dünya genelinde en çok kazandıran sektörleri hangisi? İlk 5 sektörü yazımızda bulabilirsiniz…

2017 Senesinin En Çok Para Kazandıran Sektörleri
Enes Öksüz admin

Bir sektörün yatırımcılara ya da girişimcilere ne kadar para kazandırdığı ile o sektörün büyüklüğü arasında doğal bir bağlantı olması beklenir. Nitekim süreç de tam olarak bu söylemlerimiz doğrultusunda ilerler. Önümüzdeki sene hayata geçirmeyi planladığınız ya da yıl bitmeden faaliyete sokmayı düşündüğünüz iş fikirleriniz varsa size yardımcı olması açısından 2017 senesinde dünya genelinde en çok para kazandıran 5 sektörü sizler için bir araya getirdik… Bu sefer bir değişiklik yapacağız ve sıralamayı sondan başa doğru sizlere aktaracağız…

5. İnşaat Sektörü

2017 Senesinin En Çok Para Kazandıran Sektörleri - 5. İnşaat Sektörü

Hem ülkemiz hem de tüm dünya için en önemli sektörlerden biri de inşaat sektörüdür. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren kişiler geleneği bozmadı ve 2017 senesinde de en çok para kazananlar arasında yerini aldı. Dünyadan biraz yerele dönersek bu verilerin doğruluğuna her geçen gün daha fazla şahit olduğumuzun çıkarımına varabiliriz. Yeni konutlar, gökdelenler, alışveriş merkezleri, hükümet binaları, siteler, villalar derken inşaat sektörünün bu denli ilerlemesi yatırımcılarının yüzünü güldürmeyi başarıyor. Girişimcilerden küçük yatırımcılara kadar herkes betona güveniyor ve sonuç olarak inşaat sektörü büyümesine hız kesmeden devam ediyor. 

Önerilen içerik: İnşaat Sektöründe Bayilik Fırsatları

4. Bilgi İşlem Hizmetleri

2017 Senesinin En Çok Para Kazandıran Sektörleri - 4. Bilgi İşlem Hizmetleri

Bilgi işlem sektörü özellikle teknolojinin ve internetin gelişimi ile birlikte tüm şirketler için önemli bir sektör haline geldi. Her şirketin bünyesinde bilgi işlem sorumluları yer almaya ve hatta şirketlerin yetkilendirdiği bilgi işlem firmaları ortaya çıkmaya başladı. Bilgi işlem yazılımı yapan firmalar şirketlerin önemli karar mekanizmalarına dahil olabilecek çözümler geliştirdikçe şirketlerin kârlılıkları da doğal olarak arttı. Sonuç olarak ise Bilgi işlem nam-ı diğer IT sektörü 2017 senesinde en çok para kazandıran ilk dört sektör arasına girmeyi başardı.

3. Finans Sektörü

2017 Senesinin En Çok Para Kazandıran Sektörleri - 3. Finans Sektörü

Para birimlerini yönetmeyi, işletmeyi ve depolamayı başaran şirketler bu sene de kârlılıklarını sürdürmeyi başardı. Finans kurumları gerek hizmet sundukları şirketler gerekse kişiler için önemini korumaya devam ederken kriz yönetimlerindeki başarıları ile fark yaratmayı başardı. Sadece Türkiye açısından da düşünmek yanlış olur; finans kurumlarının kârlılığı global arenada da sürekli artıyor. Finans kurumları; doğru yönetilen ve krizlerden fırsat yaratmayı başaran kurumlardan oldu. Borç veren, şirketlerin mali hesaplarını inceleyen ya da organize eden bu sektör iş dünyasının mihenk taşlarından biri olduğunu bu sene de kanıtladı. 

2. Ürün ve Servisler

2017 Senesinin En Çok Para Kazandıran Sektörleri - 2. Ürün ve Servisler

Finans ya da IT sektörleri kadar ilgi çekici görünmese de 2017 senesinde en çok kâr eden ikinci sektör ürün ve servisler olarak açıklandı. İşletmelere hizmet sunan firmalar yüksek karlılık oranlarıyla girişimlerini bu sektör dahilinde hayata geçirmek isteyenlere de umut ışığı oldu. Yayınlanan analizlerde hangi ürün ya da hizmet alanlarında kârlılığın maksimum seviyeye ulaştığı bildirilmedi. Ancak eski usul ticari faaliyetlerin henüz yeterince eskimediğini de gözler önüne sermiş oldu. 

Önerilen İçerik: Bayilik Sistemlerinde Tek Odağınız Ürünler Değildir

1.    Sağlık Sektörü

2017 Senesinin En Çok Para Kazandıran Sektörleri - 1.    Sağlık Sektörü

Sağlık sektörünün geleceği tartışma konusu olsa da bu sektöre duyulan gereksinim kazançları maksimum seviyede tuttu. İnsanların sağlık harcamalarının artması ve sağlık bilinçlerinin yükselmesi aynı zamanda estetik kaygılarının çoğalması sağlık sektöründe faaliyet gösterenlerin kazançlarını çoğalttı. 2017 senesinin en çok kazandıran sektörü olarak dikkat çeken sağlık sektörü teknolojik yeniliklerin de dahil edilmesiyle yatırımcıları önümüzdeki senelerde de cezbetmeye devam edecek. 

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler