Takıntı Haline Getirdiğiniz Hedeflere Nasıl Ulaşırsınız

Son Güncellenme: Wed Apr 2024 12:12

Takıntı Haline Getirdiğiniz Hedeflere Nasıl Ulaşırsınız
Enes Öksüz admin

Kariyer basamaklarını başarılı bir şekilde tırmanan Michelle Vautier bir sektörün nasıl güçlendiğini ve ileriye gittiğini en yakından izleyenler arasında yer alıyor. Tüketicilerin tercihleri ve teknolojilik yenilikler birlikte değişerek elektronik ticaret dinamiklerini yepyeni bir yol haritası çizdi. Burada kilit nokta ise insanların ve teknolojinin değişiminin aslında yetersiz kaldığını görebilmek. Çünkü insanlar güvenilir bir şekilde finansal işlem yapmayı başaramasalardı bu devrimsel değişim için hala bekliyor olabilirdik. Mastercard, UPS ve Netflix gibi şirketlerde ödeme sistemlerinin kurulmasında ve geliştirilmesinde büyük rol oynayan Vautier başarılı ve daha başarılı olmak için neler gerektiğini kendi deneyimleri üzerinden anlatıyor. 


1. Gözlem Gücünü Kullanın

Bildiğiniz şeylerin büyük bir çoğunu çevrenizdeki insanları gözlemleyerek öğrenirsiniz. Bu gözlem yeteneği sizin olduğunuz kişi olmanızı sağlayacak en önemli özelliklerden birisidir. Farklı kültürlere sahip insanlara çalışmak, onlarla ekip olmak ve en önemlisi onları yönetmek ancak iyi bir gözlem yeteneği ile elde edilir. Bu tür bilgileri asla kitaplardan öğrenemezsiniz. 


2. Kendinize Güvenin

Vautier bir kadın olarak özellikle erkek egemen sektörlerde nasıl varlık göstermenin zor olduğunu her zaman ifade ediyor. Bununla nasıl savaştığını ise zihinsel olarak verilen bir mücadelede kendine güvenmenin önemini vurgulayarak anlatıyor. Bu aslında bir kadın - erkek meselesi değil. Sizden daha eğitimli, deneyimli ya da ön görülü insanların arasında kalabilirsiniz hatta daha kötüsü bu insanlara fikrinizi ya da iş modelinizi kabul ettirmek, sevdirmek ve inandırmak zorunda kalabilirsiniz. Bu noktada sizin için tek gerçek o masada olma konusunda kendinize duyduğunuz güven olacaktır. 


3. Kendinize Dair Bilgileri Unutmayın

Vautier, Facebook için ödeme sistemi geliştirme projesinde çalıştı. Bu süreç öncesinde ise erkek meslektaşları birisi bilinçli olarak kendisini önermedi. Bu tür durumlar kadın erkek fark etmeksizin herkesin başına gelebilir. Ne olursa olsun gerçekler sizin vazgeçilmeziniz olmak zorundadır. Çünkü hiç kimse herhangi bir yorumla gerçekleri değiştiremez. Yeteneklerinizin ve fikirlerinizin doğruluğuna inandığınız sürece başarılı olacağınızı aklınızdan hiçbir zaman çıkarmayın. 


4. Başarınızı Taçlandırın

Tevazu göstermekten vazgeçmek hiçbir zaman burnu havada olmak ya da kendini beğenmek değildir. Yaptığınız işleri ve elde ettiğiniz başarılı anlatmak size kazandırır. İyi bir iş ağına sahip olmak başarılı olmak için ihtiyaç duyduklarınız arasında yer alır. Attığınız her adımdan olmasa da nihayete erdirdiğiniz her projeden gururla bahsedebilirsiniz. 


5. Öğrenci Olmaktan Vazgeçmeyin

Öğrenmek insan hayatında hiç bitmeyen bir süreçtir. Dünya, insanlar, teknolojiler ve daha pek çok şey sürekli değişim halindeyken siz de kendinizi geliştirmelisiniz. Her zaman öğrenmeye açık bir insan olursanız sürekli kendinizi geliştirir ve hedeflerinize daha kolay ulaşabilirsiniz. Bu nedenle kendinizi asla öğrenmiş, olmuş ve başarmış saymayın. Bu sayede başarı konusunda sınırlarınızı sadece kendiniz belirleme şansına sahip olursunuz. 

6. Hedeflerinizin Sınırı Olmasın

Sınırları olmayan bir dünyada, herkesin başarılı olması için eşit fırsatlara sahip olması hayali ile çalışan Vautier için kendini geliştirmenin en temel unsuru vizyonu. Bir araba almak, iş kurmak ya da kar marjına ulaşmak yeterli bir hedef değildir. Bu hedef size büyük başarılar kazandırmaz aksine körelmenize yardımcı olur. Toplumsal faydaya yönelmek, sürdürülebilir başarılara imza atmak elinizdeki en değerli hedefleriniz olacağı için kendinizi başarıya adamak istiyorsanız açık hedefler peşinde koşun. Başarı bir gece elde edilemez ancak eninde sonunda başarıyı elde etmek sadece sizin elinizde. 

Bir önceki yazımızda İşletmenize İyi Bir Başlangıç Yapmak İçin 5 Öneri başlığı ile işinizi kurarken size fayda saplayacak öneriler bulabilirsiniz.

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler