Yeni bir işe başlamak heyecan verici olduğu kadar korkutucudur da. Ancak heyecanı artırmanın ve korkuyu azaltmanın yolu doğru bir şekilde hazırlanmaktadır. Karşınıza çıkabilecek her şeyi planlamak ve her türlü zorluğu ön görmek zor olabilir ancak kendinize bazı soruları sorarak hazırlığınızı yapabilirsiniz.
Plan yapmakta başarısız olan, başarısız olmayı planlamıştır sözü özellikle yeni bir iş kurarken geçerlidir. Nereye gideceğinize ve oraya nasıl ulaşacağınıza dair net bir fikriniz yoksa ortada boş boş dolanabilirsiniz. Bu iş hayatında stresi ve doğal olarak da korkuyu getirir. En önemli adımlardan birisi 1 ay, 3 ay, 6 ay gibi kısa vadelerde gerçekleştirmek istediklerinizi belirlemeniz gerekmektedir. Bunun yanında 2 yıl ya da 5 yıl sonra nerede olacağınıza dair bir fikriniz olmalıdır. Hedeflerinzi belirledikten sonra işletmenizi bu hedefte ilerletmeyi sağlayacak şeyleri planlamalısınız.
Bir iş kurarken göz önünde bulundurmanız gereken bir takım yasal düzenlemeler bulunmaktadır. İşletmenizin yapısı, işletme adını kaydetme, gerekli izinleri alma, vergi planlama bunlardan bazılarıdır. Bu gibi şeyleri göz önünde bulundurarak planınızın kanunlara ve düzenlemelere uygun olduğundan emin olmalısınız. Böyle bir durum varsa planınızı değiştirmeniz gerekmektedir. Bu nedenle işletmenizi daha kurmadan önce bu durumları açık bir şekilde ortaya koymak ileride daha büyük zararlar görmenizi engeller.
Maddi konular bir iş kurduğunuzda en büyük endişe kaynağını oluşturmaktadır. Özellikle düzenli bir maaşınız yoksa ve işletmeniz daha başlangıçtan itibaren önemli giderlere sahipse bu durumun beraberinde başarısızlığı da getirebilir. Finansal geçişi kolaylaştırmak için bazı seçenekleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Zaten tam zamanlı bir işiniz var ise kendi işinizi oluşturana kadar burada çalışmaya devam edebilirsiniz ya da şirketiniz kendi ayakları üzerinde durabilir hale gelene kadar yarı zamanlı bir işte çalışmayı düşünebilirsiniz.
İnsanlar hayatlarında çok az şeyleri tek başlarına başarabilirler. Bu duurm iş hayatında da geçerlidir. İlk başta işinizde tek başınıza bile yer alacak olsanız dışardan bir destek görmek size muazam bir fayda sağlayabilir. Aile üyeleri, arkadaşlar, meslektaşlar gibi kişiler sizin için bir destek ağı oluşturabilmektedir. Etkili bir desteğe sahip olduğunuzda İşlerinizin çok daha kolay ilerleyebileceğini görebilirsiniz.
Başarılı bir işletme sahibi olabilmek için her türlü kişilik özelliğini küçük parçalar halinde kişiliğinizde bulundurmanız gerekmektedir. Neyin neye üstün olduğunu söyleyen standart bir formul yer almamaktadır. Bazıları girişimci ruhlu ve dost canlısı kişilik özelliklerine sahipken bazıları iş konusunda daha tutkulu, daha kendini adamış ve öz disiplini yüksek olabilir. Bu nedenle kendi karakterinizi iyi bilmeniz gerekmektedir.