Franchise Sistemleri Güçlendirmenin 5 Yolu 

Son Güncellenme: Thu Apr 2024 07:48

İşinizi başarıya götürmek için yapmanız gerekenleri aslında biliyor olsanız bile görmezden gelebilirsiniz. Ufak adımlarla büyük sonuçlar alabilir ve franchise sistemlerinde güçlü bir yer edinebilirsiniz.

Franchise Sistemleri Güçlendirmenin 5 Yolu 
Enes Öksüz admin

Bayilik almanın kendine has faydaları olsa da aslında bu sizin için zorlu bir yolculuktur. Her yatırımda olduğu gibi franchise sahibi olmanın da riskleri ve zorlukları olduğunu göz önünde bulundurarak karar vermelisiniz. Franchise sistemleri daha yüksek başarı oranı, karlılık ve destek ağı gibi artı değerler ile avantaj sağlar. Franchise yatırımlarınızı geliştirmek ve büyütmek için yapabileceklerinizi sınırlamayın ve başarının tadını çıkarın.

1.    Eğitim

Bayilik veren firmalar eğer operasyonel yapıları buna izin veriyorsa bayilerine eğitim verme konusunda hassas davranırlar. Franchise sistemlerinde markanın değerli kalabilmesi için her şubenin aynı kalite standardına sahip olması gerekir. Eğer standartlar sağlanmıyorsa markanın büyümesi ve prestijini koruması söz konusu olmayacağından dolayı eğitim oldukça hassas bir konu olarak karşımıza çıkar. Franchise sistemlerinde en önemli yardımcılarınız her zaman sizinle birlikte çalışan kişiler olacağından dolayı destekçilerinizi iyi seçmelisiniz. Sizinle birlikte başarmak isteyenlerle birlikte eğitimlere katılmalı ve kendinizi her zaman daha çok geliştirmelisiniz. 

2.    Herkesi aynı sayfada tutun ve aynı vizyona odaklanın.

Ekip ruhuna sahip olmak başarının anahtarları arasında yer alır. Ekibinizin de sizinle aynı hedeflere odaklanması ve başarılı bir şekilde bu hedefe ulaşması için birlikte hareket etmeye önem verin. Ekipleriniz sadece kendi departmanlarından endişe ediyorsa, ortaklarınız sadece paranın peşindeyse uzlaşmakta zorlanabilirsiniz. Şirket hedeflerinizin tüm ortakları ve ekipleri kapsamadığından emin olmalı ya da bunu sağlamalısınız.

Önerilen İçerik : İşletmelerde Ekip Ruhu

3.    Sorunlardan Kaçmayın

İşletmenizi kurduğunuz andan itibaren sorunlarla yüzleşmeye başlarsınız. Sorun yaşamaya hazırlıklı olmak ve sorunları çözebilmek işinizin güçlenmesini sağlar. Sorunlarınızı görmezden geldiğinizde ya da başkalarının çözmesini beklediğinizde işinizi riske atmış olursunuz. Franchise sahibi olduğunuz zaman kendi kendinize yetmeyi öğrenmeli ve her zaman bu işletmenin sahibi olarak sorun çözme konusunda kendinizi öne çıkarmalısınız. Franchise sahibi olduğunuz zaman yani temel olarak girişimci olarak tanımlandığınız zaman her gün farklı bir konu ile ilgilenmeniz gerekebilir. Satış, pazarlama ya da üretim süreçleri ile ilgili sorunlar karşınıza çıktığında bunlarla baş edebilmeyi öğrenmelisiniz. 

Önerilen İçerik: Girişimcilerinin Başını En Çok Ağrıtan Sorunlar

4.    Çalışanlarınızı Tanıyın

Çalışanlarınızla iyi iletişim kurduğunuz zaman kazanmaya başlarsınız. İyi bir işveren-personel ilişkisi işletmenizin ilerlemesi açısından önem taşır. İşe alma süreci, bu süreçte alınan eğitimler ve kişisel gelişim bir bütün olarak değerlendirdiğinde çalışanlarınıza maaş ve sigortadan çok daha fazlasını kattığınızı görebilirsiniz. Bu katkıları yaparken uzun vadeli olması ve size fayda sağlaması için iletişiminizi güçlü tutmalısınız. Müşterilerinizle iyi bir iletişim kurmazsanız rakiplerinizi tercih etmeye başlayabilirler. Benzer bir durum çalışanlarınız için de geçerli olabilir. Çalışanlarınız yatırımınızı ve müşterilerinizi korumak için çalıştığınız insanlardır. Bu yüzden onlara hak ettikleri ödemeyi yapmalı, özel günlerini hatırlamalı ve en önemlisi onları dinlediğiniz bir iletişim modeli geliştirmelisiniz.

5.    Hedeflerinizi Çeşitlendirin

Başarılı olmak her zaman çok para kazanmak anlamına gelmez. İstikrarlı olmak da başarının bir ölçüsü olabilir. Her işletmede olduğu gibi franchise sistemlerinde de inişiler ve çıkışlar olabilir. Bu durumları her zaman atlatmanız gerektiğini unutmamalı ve kendinizi hedefe odaklamalısınız. Eğer siz hedeflerinizi paradan bağımsız olarak koyarsanız hem ekibinizin hem de sizin motivasyonunuz daha yüksek bir ivme ile artar. Her şey para kazanmakla ilgili olsaydı işletmeye yönelik, akıllıca kararlar almak zor olurdu. İnsanları sadece para ile motive etmek neredeyse imkansız olduğundan dolayı bu konuda farklı fikirlere açık olmayı ve hedefleri çeşitlendirmeyi denemelisiniz. Müşteri ilişkilerinizi güçlendirmek, çalışanlarınızla ilgili.

 

Bir önceki Perakende Sektöründe Düşen Satışların Üstesinden Nasıl Gelinir? başlıklı yazımızda size ilham verebilir? 

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler