2020 Yılında En Çok Kazandırması Beklenen Franchise Sektörleri

Son Güncellenme: Thu Apr 2024 06:32

2020 yılında yüksek gelir beklentisi ile yatırım yapabileceğiniz franchise sektörleri hakkında detaylı bilgi almak için yazımızı okuyun.

2020 Yılında En Çok Kazandırması Beklenen Franchise Sektörleri
Metehan Avcı user

Son dönemlerin en popüler ve en çok kazandıran iş modellerinden biri olan franchise sistemlerinin yıldızı parlamaya devam ediyor. Her geçen gün farklı sektörlerde pek çok işletme franchise sistemine dahil olmayı ve bayilik vererek büyümesini sürdürmeyi seçiyor. Uzmanlar 2020 yılında da büyümesini sürdürmesi beklenen franchise sistemlerinin 50 milyar dolarlık bir ekosistem yaratacağını ve bazı sektörlerin kazandıranlar listesinde üst sıralarda olacağını öngörüyorlar. Bu yazımızda size 2020 yılında yatırımcılarına yüksek gelir elde etmesi beklenen franchise sektörlerinden bahsetmek istiyoruz.

Güzellik Sektörü

Saç bakımından epilasyona, yüz bakımından pediküre oldukça geniş bir hizmet alanı bulunan güzellik sektörü insanların kendisini iyi hissetmesine ve en iyi şekilde görünmesine yardımcı olarak franchise dünyasında kazanan bir formül olmaya devam ediyor. Bu hizmetlerin büyük çoğunluğu kadınları hedef alırken gün geçtikçe erkeklerin de bu hizmetlerden yararlanmayı tercih etmesi hatta kimi ülkelerde erkeklere yönelik güzellik sektörü franchise’larının hız kazanması bu sektördeki büyüme potansiyelinin ne kadar büyük olduğunun en önemli göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor. Ayrıca Türkiye potansiyelinin yüksekliği nedeni ile yabancı markaların da hedef pazarları arasında yer alıyor. Özellikle 2020 yılında pazara yeni girmesi beklenen yabancı markaların karlı bayilik fırsatları sunması bekleniyor.

Gıda Sektörü

Gıda sektörü yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada en çok kazandıran ve potansiyeli en yüksek sektör olarak kabul ediliyor. Franchising veren markalar arasında bir sektör analizi yapıldığı zaman en yüksek kar marjını sağlayan markaların gıda sektöründe faaliyet gösterdiği açıkça görülebiliyor. Bununla birlikte gıda sektöründe çok fazla sayıda oyuncunun bulunması dolayısı ile bu alandaki rekabetin oldukça yüksek olduğu biliniyor. Her gün pek çok yeni işletmenin hizmet vermeye başladığı gıda sektöründe bir o kadar da başarısız olan ve kısa sürede kapanan işletmelere rastlanabiliyor. Gıda sektörünün büyümesi ile birlikte kahve - çay markaları da franchise almak isteyen girişimcileri arasında büyük ilgi görüyor. 2020 yılında özellikle kahve zincirlerinin büyümeye devam etmesi bekleniyor. Gıda sektörü çok düşük maliyetli çiğ köfte bayiliklerinden yüksek maliyetli uluslararası zincir markalarının bayiliklerine kadar çok geniş yelpazede alternatifler barındırıyor. Bu sayede ise her seviyeden yatırımcıya bütçesine göre iş fırsatı sunabiliyor.

Eğlence Sektörü

Eğlence içerikli aktivitelerin özellikle son yıllarda franchise sistemi açısından büyük bir potansiyel barındırdığı biliniyor. Paintball’dan korku evlerine alışveriş merkezlerindeki eğlence parklarından oyun alanlarına kadar geniş bir alanı kapsayan hizmetlerin bulunduğu sektörün 2020 yılında %10 oranında büyümesi ve bununla birlikte önemli ölçüde istihdam sağlaması da bekleniyor. Eğlence sektöründe yatırım tutarları 100.000 TL’den başlıyor ve 1.000.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Uzmanlar 2020 yılına eğlence konseptlerinin damga vuracağı fikrinde birleşiyorlar.

Fitness Sektörü

Sağlıklı yaşam bilincinin ve farkındalığının artması sonucunda Türkiye’de fitness çağında büyük bir büyüme görülüyor ve bu sektörün 2020 yılında altın çağını yaşaması bekleniyor. Fitness sektörü dünya genelinde de en hızlı büyüyen sektörler arasında üst sıralarda yer alıyor. Sektör farklı alternatifler sayesinde oldukça rekabetçi olmakla birlikte bazı markaların geçen yıl içerisinde onlarca yeni bayilik verdiği biliniyor. Sektörün büyümesi ile birlikte o alanda yatırım yapmak isteyen girişimcilerin franchising sistemine gösterdiği ilgi de artıyor.

Gayrimenkul Sektörü

2020 yılında özellikle yabancı yatırımcıların pazara girmesi ile gayrimenkul sektöründe gözle görülür bir büyüme olması bekleniyor. Sektörün büyümesinde şehirleşme oranının ve konut sayılarının özellikle de farklı şehirlerde hayata geçirilmekte olan büyük ölçekli konut projelerinin de rolü olduğu biliniyor. Gayrimenkul danışmanlığı alanına gösterilen ilginin artması ile bu sektörün köklü markalarının yeni bayilik faaliyetlerine hız vereceği tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra gayrimenkul sektöründe yatırım maliyetleri pek çok sektöre oranla oldukça düşük kalıyor. Bu da girişimcilerin gayrimenkul sektöründe bayilik almayı tercih etmesini sağlayan etkenlerden biri olarak kabul ediliyor.

Kaynak Link: https://www.entrepreneur.com/article/342208

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler