Market Bayiliği Veren Firmalar

Son Güncellenme: Fri Apr 2024 05:12

Market bayilikleri almak isteyenlerin sayısı artıyor; ürün çeşitliliği yüksek olan ve uygun bayilik bütçeleri ile market bayiliği veren firmalar rekabet güçlerini arttırıyor.

Market Bayiliği Veren Firmalar
Metehan Avcı user

Perakende sektörü insanların zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir hizmet sunarak tüm zamanların en çok tercih edilen yatırım alanlarının başında geliyor. Günümüzde insanlar alışverişlerini yapmak için genelde tüm ihtiyaçlarını aynı anda bulabilecekleri market zincirlerini tercih ediyorlar. Yeni bir market açmanın yanında belli başlı markaların yatırımcı adaylarına sağladığı bayilik olanaklarını değerlendirmek daha kısa zamanda daha karlı bir işletmeye sahip olmayı mümkün hale getiriyor. Yeni bir market açan girişimcilerin karşı karşıya kalacağı toptancı ve tedarikçi edinme süreçlerini büyük marketlerin bayiliklerini alan girişimciler yaşamıyor. Bu girişimcilerin mağazalarına ürünler bayiliğini almış oldukları marka ya da bu markanın çalışmakta olduğu tedarikçiler tarafından temin ediliyor. Ayrıca market bayiliği alan girişimciler marka bilinirliği ve hazır müşteri kitlesine sahip olmanın avantajlarından da yararlanıyorlar. Biz de bu yazımızda market bayiliği veren firmalar ile ilgili bazı bilgileri sizler için bir araya getiriyoruz.

Ekomini Bayilik Şartları

2012 yılından bu yana perakende sektöründe yer alan Ekomini geniş ürün yelpazesinin yanı sıra sektörde gerçekleştirdiği hızlı büyüme ile de dikkat çekiyor. Ekomini bayilik verdiği işletmecilere ürün gruplarının temini ve dükkan dekorasyonu konusunda da destek oluyor. Ekomini bayiliği alabilmek isteyen girişimcilerin öncelikle en az 30 metrekare alana sahip bir dükkan temin etmesi gerekiyor. Bayilik başvurusu yapılırken önerilen dükkanın kullanılabilir olduğun dair belgenin markaya sunulması gerekiyor. Bu belge sunulmadan mağaza kiralama işlemi gerçekleştirilemiyor. Karşılıklı anlaşmaya varılması durumunda taraflar arasında bayilik sözleşmesi imzalanıyor, bu aşamadan sonra bayilik alan kişinin çalışma ruhsatı ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan ruhsat alması gerekiyor. Ekomini bayiliği almak isteyen girişimcinin yaptığı yatırım yalnızca mağazada satışa sunulacak ürünler ile sınırlı oluyor. Kazançtan oluşan karın tamamı işletme sahibine kalıyor ve Ekomini bayilerinden ciro primi almıyor. Markanın aldığı reklam ve katılım payı ise bayilerden dönemlik olarak tahsil ediliyor. Ekomini bayilik almak isteyen girişimciler bayilik başvurularını markanın internet sitesindeki başvuru formunu doldurarak yapabiliyor.

Bayilik İlanına Göz Atın:Ekomini Bayilik

Seç Market Bayilik Şartları

Seç Market bayilik almak isteyen girişimcilerinden belirli bir süre için herhangi bir giriş bedeli ya da katkı payı talep etmiyor. Ayrıca marka tarafından isim hakkı bedeli de alınmıyor. Seç Market bayilik alan girişimcileri ile 3 yıllık bayilik sözleşmesi yapıyor. Bayilik yatırım tutarı ise seçilen mağazanın metrekaresine göre değişiklik gösteriyor. Yeni kurulacak bir mağazanın maliyeti 100.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Seç Market bayilik almak isteyen girişimcilerin seçtiği mağazanın 150 – 200 metrekare satış alanına sahip olması talep ediliyor. Mağazanın yüksek konumda ve yaya trafiğinin yüksek olduğu lokasyonlarda düz giriş ya da otopark alanı olması tercih ediliyor. Seç market bayilik alan girişimcilere ürün katalogları ve afişler merkez tarafından düzenli olarak gönderiliyor ve bunun için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Ayrıca mağazalara ürün sevkiyatları da bedelsiz olarak yapılıyor. Ancak Bizim Toptan Satış Mağazaları’ndan yapılan alımların BTS mağazalarından teslim alınması gerekiyor. Meyve, sebze, ekmek, gazete ya da kontör gibi Seç Market’in ürün yelpazesinde yer almayan ürün grupları şirket onayı alınması durumunda dışarıdan alınarak satışa sunulabiliyor. Geçerli TAPDK belgesi olan bayiler tarafından sigara satışı da gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca mevcutta devam eden bir mağazanın daha sonra Seç Market bayisine dönüştürülme olanağı da bulunuyor. Bu durumda öncelikle markanın mevcut sistemi ile uyumlu olması açısından kasaların değiştirilmesi gerekiyor. Oluşacak maliyet ise yine metrekareye göre belirleniyor. Mevcuttaki mağazalar Seç Market’in uzman ekibi aracılığı ile markanın konseptine dönüştürülüyor ve tüm mağazalarda müşteri memnuniyetinin ve karlılığın maksimize edilmesi için çalışmalar düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Bayilik İlanına Göz Atın:Seç Market Bayilik

UCZ Market Bayilik Şartları

Türkiye genelinde iki binden fazla mağaza ile hizmet veren UCZ Market beş bin bayiye ulaşmayı hedefliyor ve tüm bölgelerden gelen bayilik taleplerini değerlendiriyor. UCZ Market açılacak olan mağazalarının dış cephe genişliğinin en az 3 metre olmasını talep etmektedir. En az 70 metrekare satış 15 metrekare depolama alanı olması istenilen mağazalarda kot farkı bulunan lokasyonlar kabul edilmemektedir. Markanın kar marjı ciro ile orantılı olmakla birlikte yaklaşık % 20 civarında oluyor. UCZ Market bayilik vereceği girişimcilerin deneyimli ve iletişim yeteneği güçlü kişiler olmasına özen gösteriyor. Ucz Market bayilik koşulları ile ilgili detaylı bilgi 444 8 829 numaralı telefondan alınabiliyor

Bayilik İlanına Göz Atın:UCZ Bayilik

A101, BİM ve ŞOK Bayilik Veriyor Mu?

Market bayiliği almak isteyen girişimcilerin en çok merak ettiği noktaların başında A101, Şok ve BİM bayilik koşullarının neler olduğu geliyor. Biz de sizin için bu sorunun yanıtını araştırmakla birlikte yatırımlarını bu markalara yönlendirmek isteyen girişimcilere pek iyi haberler veremiyoruz. ŞOK market bir süre önce bayilik verme sistemini durdurma kararı aldığından bayilik taleplerine olumsuz dönüş yapıyor. A101 mağazalarını kendi sermayesi ile açtığı için bayilik vermiyor. BİM de tüm şubelerini kendi bünyesinde açıyor ve bir başka girişimci ile işbirliğine gidip bayilik vermiyor.

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler