Franchise Sektöründe 2017 Yılı Rakamları

Son Güncellenme: Sat Apr 2024 09:44

Yatırımcıların franchise alma fikrine sıcak bakmaları ancak bu sistemleri tanımaları ile mümkün olur. Sıcak bakmanın bir diğer yolu da bu sektörün gelişme hızını incelemek olabilir.

Franchise Sektöründe 2017 Yılı Rakamları
Enes Öksüz admin

Yatırım yapmak isteyen ancak kararsız kalan herkesin iyi bir yatırım rehberini incelemesi gerekir. İyi bir yatırım rehberinde gelecek vadeden sektörleri rahatlıkla bulabilirsiniz. Genellikle büyük markaların ayak izlerini takip etmek bu alanda doğru adım atmayı sağlar. Elbette bütçe olarak kendi kanıtlamış markalar ile aynı adımları atmak her yatırımcı için mümkün ya da mantıklı olmaz. Bunun için yapılması gereken sektör seçerken ya da bir fikir ortaya atarken trendlere dikkat etmek olmalıdır. 2017 yılının franchise rakamları incelendiğinde bayilik veren firmalar için ivmenin oldukça arttığını görebiliriz. 

2017 Yılı Bayilerin Yılı

Yatırımcıların yüzünü güldüren haberlerin sayısında 2017 yılında oldukça fazla artış oldu. Franchise sektörünün elde ettiği veriler bu alanda yapılan yatırımların ne kadar doğru ve güçlü olduğunu gösteriyor. 2017 yılında Türkiye’de yer alan en büyük 10 zincir marka 1825 adet bayilik vermeyi düşünüyor. Bu sayıların büyüklüğü yatırımcıların kendi işlerini kurmaları ile ilgili hala çok sayıda şansa sahip olduğunu gösteriyor. Sektörel olarak yatırımlar genellikle belirli alanlarda toplansa da artık üreticiler, ham madde tedarikçileri ve akla gelen pek çok sektörde dikkat çeken yatırımlar ortaya çıkıyor. Yatırımcılara kendi işini kurma şansı veren aynı zamanda markaların da güçlenmesini sağlayan franchise sistemler ile ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlanıyor.

Talep Gören Sektörler

Franchise sistemler en çok gıda alanında ilgi çekiyor. Yurtdışından gelen markaların sunduğu bayilik sistemlerinin çeşitliliği ile birlikte gıda sektöründe çok ciddi anlamda yatırımlar yapılabiliyor. Büyük, orta ve küçük sermayelerin hepsi için farklı seçenekleri olan gıda sektörü en yoğun talebi görüyor. Hedef kitlenin besin maddelerine olan talebinin sürekli varlığını koruması ve artması hem de bu alanda çeşitli seçeneklerin bulunması gıda sektörünün güçlü olmasına katkı sağlıyor. 2017 yılında açılması beklenen 1825 franchise için inceleme yapıldığında %70’lik bir oranın gıda sektörüne ait olduğu rahatlıkla görülüyor. Gıda sektörüne giriş yapması beklenen 1300 franchise bu alanda gıda sektörünün gücünü ortaya koyuyor. Gıda sektörünü ise mobilya, tekstil ve emlak sektörü takip ediyor. Farklı yatırımcıların dikkatini çekebilecek geniş bir yelpazede yer alan bu sektörler sayesinde bayiliklerin artması ve yatırımcıların rahat bir şekilde iş kurması mümkün oluyor. 

Kendi İşinizi Şekillendirin

Bayilik sistemlerinin sunduğu avantajları geri plana atmadan önce detaylı bir şekilde düşünmek gerekir. Bu avantajları iyi bir şekilde değerlendirdiğiniz zaman her zaman rahatlıkla kazanabilirsiniz. Bayilik aldığınız zaman ödediğiniz bedel sadece bir fikirden çok daha fazlasıdır. Fikrin nasıl ilerlemesi gerektiği, ne tür desteklere ihtiyacı olduğu, planlamasının nasıl yapılacağı gibi pek çok bilinmez maddeyi rahatça atlatma konusunda etkili olan bayilik sistemleri marka yaratmak gibi bir uğraşa girmenize de engel olur. Kendine ait bir bilinirliği ve prestiji olan markalarla çalıştığınız zaman reklam, pazarlama ve AR-GE alanında çok fazla bütçe ayırmanıza gerek kalmaz. Ayırdığınız bütçenin yüksek geri dönüşü olacağınızdan da rahatlıkla emin olabilirsiniz. Bu tür avantajlar bir araya geldiğinde ise bir fikirden çok daha fazlasını sunduğundan dolayı bayilik sistemleri her geçen yıl hem ülkemizde hem de dünyada sahip olduğu yükselişini devam ettiriyor. 

Bir önceki haberimizde Mutfak Aksesuarları Satışında Gelecek Var! başlığı ile bayilik konusunda yeni fikirlere göz atabilirsiniz.

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler