En Popüler Gıda Franchise’ları ve Maliyetleri

Son Güncellenme: Fri Apr 2024 03:47

En Popüler Gıda Franchise’ları ve Maliyetleri
Enes Öksüz admin

Sermaye birikimi ortalamanın üzerinde olan, gıda sektörünün sürekliliğinden kâr etmek için en bilindik markaların franchise’ı olmak isteyen girişimcilere özel hazırladığımız bu yazımızda; dünya genelinde en çok tercih edilen markaların Franchise maliyetlerini bulabilirsiniz. 

McDonald’s Franchise’ı Olmak 

McDonald’s ürünlerinin satış yetkisine sahip olmak isteyen girişimcilerin kişisel mal varlıklarından ödünç almadıkları 300 bin USD tutarında bir sermaye ihtiyaçları olacaktır. McDonald’s restoranı açmak için en çok tercih edilen strateji hali hazırda bu markanın ürünlerinin satışını yapan bir işletmeyi satın almaktır. Peşinat ödemesinin %15 dolayında azaltıldığı bu satın alma stratejisi, girişimcilere avantaj sağlasa da; McDonald’s franchise’ı olabilmek için gereken kalifikasyonlar geçerliliğini korumaktadır. 

Subway Franchise’ı Olmak

Ülkemizde de oldukça yaygın olarak tercih edilen gıda markalarından biri olan Subway’in Franchise’lığını alabilmek için gerekli toplam yatırım tutarının 100 bin ile 285 bin USD arasında değiştiği bilinmektedir. Bu tutara franchise sisteminde yer almak için gereken giriş bedeli ve ilk üç aylık harcamalar dahildir. Subway ürünlerinin satış hakkını ve markanın ismini kullanmaya hak kazandıktan sonra tüm satışların %8’i tutarında “sadakat ödemesi” talep edilmektedir. 

Wendy’s Franchise’ı Olmak

Toplam yatırım tutarı 250 bin ila 600 bin USD arasında değişen bir franchise almayı düşünüyorsanız Wendy’s size uygun olabilir. Yurtdışındaki bayilik süreçlerine hız veren bu marka Amerika’da oldukça popüler bir fast food zinciridir. Daha önce Türkiye pazarına giren bu marka, istediği başarıyı elde edememiştir, aklınızda bulunsun. 

Domino’s Pizza Franchise’ı Olmak

Türkiye’de oldukça geniş bir pazar payına sahip olan Domino’s Pizza, pazar payını giderek genişletmeye devam ediyor. Doğru lokasyon ve doğru hedef kitle eşleşmesi yapıldığı takdirde vızır vızır işleyen Domino’s Pizza dükkanları, genellikle paket servis yaparak satışlarını çoğaltıyor. Türkiye’nin neredeyse tüm illerinde faaliyet gösteren Franchise’ları sayesinde marka; ülkemizde tutunmayı başardı. Domino’s pizza yurtdışı franchise’lığı için yaklaşık 25 bin USD talep ediyor. Bunun yanı sıra franchise alan kişilere kapsamlı eğitim düzenleyerek marka imajının korunduğundan da emin oluyor. 

Pizza Hut Franchise’ı Olmak 

Domino’s gibi Türkiye pazarında bilinen diğer bir marka olan Pizza Hut Franshise’ı olabilmek için başlangıç aşamasında giriş bedeli olarak yaklaşık 40 bin USD isteniyor. Giriş bedeli ödendikten sonra işletme sermayesi olarak da 250 bin USD talep ediliyor. Diğer franchiselar gibi sadakat ödemeleri de bu marka için olmazsa olmazlar arasında yer alırken, franchise almayı düşünen kişilerin iş deneyimleri ve sektör tecrübeleri de değerlendirme unsurları arasında kabul ediliyor. 

KFC Franchise’ı Olmak 

Çıtır tavukları ile dünyaca ünlü KFC, Türkiye pazarında da tutunmayı başardı. Uzun zamandır ülkemizde faaliyet gösteren KFC restoran zincirinin içinde olmak ve franchise almak isteyenlerden yaklaşık 50 bin dolar giriş bedeli talep ettiği biliniyor. Her bir restoranın bulunduğu konuma göre farklı gereksinimlerde olmasını dayatan marka, franchise vereceği girişimcileri seçerken onları bir çok açıdan değerlendiriyor. Büyümeye istekli girişimcileri tercih ederek marka bilinirliğini destekleyecek stratejiler geliştiren KFC, ciro üzerinden %6 oranında sadakat ödemesi de alıyor. 

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler