Dunkin’s Donuts Franchise’ı Olmak İster misiniz?

Son Güncellenme: Fri Apr 2024 09:27

Dunkin’s Donuts Franchise’ı Olmak İster misiniz?
Enes Öksüz admin

Yıl 1946… William Rosenberg adlı bir girişimci Boston’daki fabrika işçilerine yiyecek sunan bir firma kurdu. Fabrikalara ve şantiyelere giderek yiyecek satış yaptığı zamanlarda tüm ürünleri içerisinde özellikle ikisinin çok satıldığını fark etti. Aslına bakarsanız bu fark edişten sonra tüm hayatı değişti. 

Rosenberg’in yaptığı gözlem sonucu; kahve ve çörek satışlarının çok fazla olduğu ve sadece bu ürünlere ağırlık vererek daha çok para kazanacağı fikri kendiliğinden ortaya çıktı. 1948 yılında fabrika işçilerine yiyecek sunmak için kurduğu firmayı kapattı ve Massachusetts eyaletinde “Open Kettle” adı altında tatlı çörek satan bir işletme kurdu. 1949 yılında Open Kettle ismini Kettle Donuts olarak değiştirdi ve 1963 yılına dek 100 şubeye ulaştı. 

Sonra işi oğlu Robert Rosenberg devraldı ve asıl değişim ise bundan sonra başladı…Bugün dünya genelinde 36 ülkede 11.300 Dunkin’s Donuts bulunuyor. Sadece kahve ve tatlı çörek değil; sandviç, simit, sıcak ve soğuk içecekler de satışa sunuluyor. 

Dunkin’s Donuts Franchise’lığı

Bu denli geniş bir zinciri idare etmek kolay değil; bu bilinçle faaliyetlerini sürdüren marka franchise alan girişimcilere yer seçiminden, müşteri ilişkilerine; şirket politikalarından hızlı servisin inceliklerine kadar birçok alanda destek sunmaya devam ediyor. Daha verimli çalışma koşullarının oluşması ve müşteri sadakatinin oluşturulması için marka hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmıyor ve franchise verdiği girişimcileri sürekli denetleyerek işini şansa bırakmıyor. 

Dunkin’ Donuts Neden Bu Kadar Tercih Ediliyor?

Sunduğu ürünlerin kalitesi ve pazarda talep görmesi bu markanın franchise bulma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamamasını sağlıyor. Ürünlerin kalitesi, marka bilinirliği ile birleştiğinde ise satışlardaki tırmanmayı öngörmek hiç de zor olmuyor. Franchise almak kimi zaman riskli olarak görülse de Dunkin’s Donuts franchiselığının riski muadillerine göre çok az olarak yorumlanıyor. 

Dunkin’ Donuts Franchise’ı Olmanın Avantajları

Marka Bilinirliği; Eğer yeterince sermayeniz varsa bu markanın isim hakkını ve ürün satış yetkisini almanız  potansiyel hedef kitlesinin genişliğinden yararlanmanızı sağlar. Kadın erkek; genç yaşlı fark etmez; tatlı çöreklerle kahvenin eşsiz uyumu herkesin aklını başından almaya yeter. 

Online Eğitimler; Bu markanın franchise’ı olursanız 7 gün 24 saat boyunca düzenlenen çevrimiçi eğitimlerden yararlanabilirsiniz. 

Dunkin’ Donuts Franchise’ı Olmanın Dezavantajları

Yeterli paranızın olması Dunkin’ Donut franchiselığı alabilmeniz için yeterli değildir. Marka müşterileriyle buluşacak girişimcilerin seçimine özen göstermektedir. Sektörde deneyiminizin olmasını ve müşteri ilişkileri konusundaki tavırlarınızı dikkatle inceleyip marka değerlerine bağlılığınızı sorgulayabilirler. 

Bu markanın franchise almak isteyen girişimcilere uyguladığı hukuki yaptırımlar oldukça fazladır. Franchise’ları ile arasındaki tüm süreçler detaylı bir şekilde hükme bağlanır. Diğer franchise sözleşmelerine nazaran hukuki süreçler çok daha kapsamlı bir şekilde devreye sokulmaktadır. 

Dunkin’ Donuts Franchise Bilgileri

  • İşletme Kuruluş Tarihi: 1950
  • Franchise Verilme Tarihi: 1955
  • Franchise Başlangıç Ücreti: 40- 60 bin USD
  • Franchise Başlangıç Yatırım Sermayesi: 217,000- 1,637,700 USD
  • Sadakat Ödemeleri: %5,9
  • Net Varlık Gereksinimi: 250 bin USD
  • Nakit Gereksinimi: 125 bin USD
İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler