2018 Yılında Dünyayı Şekillendirecek Yeni İş Trendleri

Son Güncellenme: Sat Apr 2024 05:34

Yatırımcılar ve işletmeciler, 2018 yılından son derece umutlu. Her ne kadar bu umut, 2017’nin kötü geçmiş olmasından kaynaklanıyor olsa da tek tek bakıldığında sağlam temellere sahip.

2018 Yılında Dünyayı Şekillendirecek Yeni İş Trendleri
Enes Öksüz admin

Durgun geçen 2017 yılının ardından 2018’in nasıl olacağı büyük bir merak konusu. İş dünyası 2018 yılından oldukça umutlu. Bu yıl beklenen yeni iş trendleri ile büyük ve küçük işletme arasındaki makasın giderek kapanması bekleniyor.

Büyük Birleşmeler Olacak

2017 yılı büyük şirketlerin büyük satın alımları ile geçti. Amazon, Whole Foods’u bünyesine kattı. AT&T ile Time Warner birleşti ve yılın sonunda Disney, 60 milyar dolar gibi devasa bir paraya 20th Century Fox’u satın aldı. Bu tarz büyük satın alımların 2018’e damgasını vurması bekleniyor.

Halka Arzlar Gerçekleşecek

2018 yılı içerisinde teknoloji sektörünün de büyük etkisi ile beraber daha fazla şirketin halka açılması bekleniyor. Oluşacak güçlü bir hisse senedi piyasasının 2018’de değerinin 70 milyar dolar civarında olması da beklenenlerin arasında.

Ekonomi Büyüyor

Dünya piyasalarını yakından etkileyen ABD ekonomisi büyüme yakaladı. Özellikle küçük işletmelerin güvenini gösteren WSJ/Vistage CEO Güven Endeksi, 2017 yılının Ekim ayına kadar, bir önceki yıla göre %14 oranında artış gösterdi. Ankete katılanların %75’i ise 2018 yılında daha yüksek bir gelir beklediğini belirtti.

Daha Fazla Teknoloji Entegre Olacak

2018 yılı gerçek dünya uygulamalarının sanal dünyada gerçekleştirilebildiği arttırılmış gerçeklik teknolojisinin ve sanal gerçeklik teknolojisinin iş dünyasına entegre edildiği yıl olacak. Tren makinistlerinden perakende satış elemanlarına kadar bir çok alanda bu teknoloji kullanılabilir olacak.

Akıllı Cihazlar Artacak

Günümüzde Internet of Things olarak bilinen akıllı cihazlarının hem kullanımı hem de satışı artacak. Bu yıl itibariyle dünyada kullanımda olan 8.4 milyar adet akıllı cihaz bulunuyor ve bu cihazların kullanımı her yıl %30 civarında artış gösteriyor.

E-Ticaret Gelişiyor

E-Ticaret sektörü 2018 yılında da büyümeye devam edecek. Black Friday, 11.11 gibi küresel çapta yapılan alışveriş günlerinde yapılan alışveriş tutarı bu yıl, geçen yıla göre %30 artış gösterdi. Wall Street Journal sadece Amerika’da 8600 tane mağazanın 2018 yılında kapanacağını ön görüyor.

Önerilen İçerik: Türkiye'de E-ticaret Büyümek Zorunda

Z Jenerasyonu Geliyor

1998 yılından sonra doğan Z jenerasyonunun nüfusu büyük bir ihtimalle 2018 yılında Y jenerasyonunu geçecek. Bu jenerasyonun önemli bir kısmı da iş hayatına atılacak ve Y jenerasyonu üyeleri Z jenerasyonu çalışanların yöneticisi konumuna gelecek.

Müşterinin Yerini Topluluk Alacak

Bir müşterinin yolculuğu eskiden potansiyel müşteri olmaktan başlayıp satın alım gerçekleştiğinde bitiyordu. Ancak günümüzdeki müşteri profili bundan daha sofistike. Araştırma yapan, ürün özelliklerini bilen, gerçekçi ve klasik reklam yöntemlerinden etkilenmeyen müşteri profili 2018 yılında daha da etkili hale gelecek.

Küresel Ekonomi Kırılgan Olmaya Devam Edecek

Küresel ekonominin 2017 yılında olduğu kadar olmasa da 2018 yılında kırılgan olmaya devam etmesi bekleniyor. Kuzey Kore ve Çin’in borçlanmasını artırması, Venezuela’da enflasyonun %1000 civarında olması ve Brezilya’daki yolsuzluk olayları terörizm ve potansiyel doğal afetler 2018’de de piyasaların kırılgan olmasına neden olacak.

İçeriklerden Haberdar Ol! Hemen E-Posta Bültenine Kaydol!

Önerilen İçerikler