1. Bayilik Veren Firmalar
  2. Sağlık Sektörü
  3. Sisoft

Sisoft

Sisoft bayiliği için aranan şartlar ve destekler ile birlikte, Sisoft bayilik başvurusu için iletişim bilgileri

Sağlık Sektörü

Hakkımızda

Teknolojiye ayak uydurmak günümüzde pek mümkün olmuyor. Her gün yeni bir uygulamanın, yeni bir telefon ya da bilgisayarın kullanıcıların hizmetine sunulduğu global dünyada, yalnızca fiyat ile rekabet etmek artık nerede ise olanaksız hale geldi. Geçmişte çok büyük olan markaların piyasalardan silindiğine, geçmişte ismi bile bilinmeyen firmaların ise yüksek gelir ve karlılıkları ile listelerin en üstlerinde yer aldıklarına tanık oluyoruz. Arama motorlarına "largest software companies" yazdığınızda bunun -çok değil- on yıl içerisinde nasıl değiştiğini göreceksiniz. Bu değişimin temel nedeni ise, çağdaş teknolojiyi kullanan ve teknolojik ürünler ile pazarda yer alan, diğer bir deyişle teknolojiye ayak uyduran şirketlerin, geçmişte daha yukarılarda olan şirketleri geçerek listelerde en üstlere yerleştiklerini görüyoruz.

Teknolojinin bu itici gücünü ülkemizde de gözlemliyoruz: geçmişte ülkemizin en büyüğü olan ve markalaşmış pek çok şirket ya yok, ya da sektörün büyümesine paralel gelişemedikleri için sektörün büyükleri arasında yer alamıyorlar. Kendi sektörümüzde de öyle: geleceği göremeyen HBYS firmaları sektördeki iddialarını yitirirken, geleceğin WEB Teknolojilerinde olduğunu gören firmalar ise, mimarilerini değiştirerek yeni yazılımları ile sektörde yeniden konumlandılar. Sisoft olarak, 1996 yılında geliştirmeye başladığımız masa üstü HBYS yazılımımızın yerini, 2006 yılında geliştirmeye başladığımız WEB Tabanlı, JAVA Mimarisi kullanılarak geliştirilmiş Hastane Bilgi Yönetim Sistemimiz aldı. Aslında bu konuda bir özeleştiriye de burada yer vermek zorundayım: DOS tabanlı yazılımımız HBYS sektörünün lideri iken, doksanlı yılların sonunda kullanıma sunduğumuz Windows tabanlı yazılımımızı, salt bir-iki yıl geciktirdiğimiz için en az birkaç yıl liderliği geçmişte isimleri olmayanlara kaptırmıştık.

Geçtiğimiz günlerde Steve Jobs'ın "Kayıp Röportaj" adı ile Youtube'da yayımlanmaya başlayan ve 1995 yılında kaydedilen uzun röportajını izleyenler görmüşlerdir: Jobs, Apple'ın, dolayısı ile kendi başarısının kaynağının, öncelikle başarılı insanlar -en iyiler- ile çalışmak, geleceği doğru okumak ve teknolojiyi satın almaktan çok, onu geliştirmek ve yeni şeyler üretmek olduğunu anlatıyor. Daha 1995 yılında "… Bence bilgisayar bu güne kadar icat edilmiş en muhteşem alettir. … İş dünyasında yazılım en etkili silahlardan biri olarak kullanılıyor…" derken ne kadar haklı tespitlerde bulunmuş olduğu görülüyor. Günümüzde yazılım olmadan teknolojiden söz etmek mümkün değil.

Aslına bakılırsa, bu gün teknolojinin geldiği noktayı ve içinde bulunduğumuz dönemi tek bir ifade ile özetlemek mümkün: Yeni Dijital Çağ. Bilgi Çağı da denen bu çağın karakteristikleri; Büyük Veri (big data) ve İnternet kavramlarını da geniş bir biçimde içinde barındıran Bulut Bilişim. Yalnızca bireyler değil, kurumlar da bulut bilişime yöneliyor. Çünkü ihtiyaç duyulan donanım, yazılım, bakım ve destek hizmetleri doğrudan internet üzerinden veriliyor. Bu gün için Sisofamily kullanan aile hekimleri herhangi bir PC, Notebook ya da mobil cihaz ile hastalarına erişebiliyor, işlemlerini yapabiliyor. Bakanlık Veri Merkezinde bulunan sistem, arka planda Sağlık-Net dahil her türlü işlemi kişiye bağlı olmadan, sunucu üzerinden yapıyor. Dolayısı ile hekim, bakım ve yedekleme derdi olmadan, SSL ile güvenli bir biçimde mekandan bağımsız işlemlerini yapabiliyor.

Bu bağlamda, Sağlık Bakanlığı'nın da Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşları için haklı olarak bulut bilişime yöneldiğini görüyoruz. Bu güne dek katıldığım pek çok etkinlikte, Sağlık Bakanlığı yetkililerince kısa süre içinde Bakanlık intraneti ile merkezi veri sisteminin hayata geçirileceği anlatılıyordu. Bu sayımızda Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Sayın Dr. Hakkı Öztürk ile yapılan söyleşide, SBNet olarak adlandırılan ülkemizin en büyük intranetinin oluşturulacağı ve 500 binin üzerinde sağlık çalışanının bu sistem içinde kapalı devre çalışacağını öğreniyoruz. Ayrıca, yine önümüzdeki dönemde hastanelerdeki sunucuların da Sağlık Bakanlığı veri merkezlerine alınacağını anlıyoruz. Yaklaşık 3 ay önce Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nin sunucusu Sağlık Bakanlığı bünyesine taşınarak, yabancıların "proof of concept" dedikleri "yapılabilirlik" ispatlanmıştı. Artık ülkemiz bulut bilişimin en önemli bileşeni olan devasa büyüklükteki bir veriye hazırlanıyor. Başlangıçta belki yalnızca şehir bazlı olacak veri birleşimi, sunumlarda gördüğümüz kadarı ile 5 bölgeli merkezi bir veriye dönüşecek. Belki, gelecekte ülkemiz çapında tek bir veri tabanı üzerinde yer alan bir veri yapısı ile tüm sağlık verileri yönetiliyor olacak. Teknoloji buna dünden hazır durumda.

Sisoft olarak biz de buna 2 yıldır hazırdık. Kullanıcılarımızı uluslararası standarlara ulaştırmak için sürekli güncel teknolojiyi takip ettik ve nitekim bunun meyvelerini de almaya başladık. Türkiye'nin İlk ve Tek Dijital ve Kağıtsız Hastanesi olan Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde kağıtları tamamen ortadan kaldırdık ve hastaneyi mobil cihazlar sayesinde hasta ve sağlık hizmeti yönetimini kolay kılan bir hale getirdik. Bu çalışmalarımızın somut sonucu olarak hastanemiz, HIMSS'in İrlanda'nın Dublin kentinde düzenlediği World of Health IT etkinliğinde, HIMSS Analytics Emram Stage 6 olarak akredite edildi. Ödül töreninde herkesin gözü Türkiye'nin ilk Stage 6 hastanesindeydi ve HIMSS Analytics Direktörü Uwe Buddrusda sözleri ile bunu kanıtladı. Buddrus, hastanenin son derece iyi bir otomasyonla yönetildiğini ve kullanılan teknolojinin son derece gelişmiş olduğunu belirterek, "karar destek sistemi henüz geliştirme aşamasında olmasına karşın, bu haliyle bile çok üst düzey bir uygulama" olduğunu söyledi.

Geleceği doğru okumak, buna göre yeniden konumlanmak, özellikle teknoloji kullanan ve üreten firmalar için "olmak ya da olmamak" gibi hayati bir durum. Önümüzdeki günler Sağlık Bulutu için öngörülenler, Sağlık Bilişimimizi ve biz yazılım firmalarını seçkinleştirecek, ülkemizdeki sağlık uygulamalarını da tüm dünya için rol model yapacağına yürekten inanıyorum.

Tarihçe

Sisoft, Ömer Siso tarafından 1987 yılında Sivas'ta Çözüm Bilgisayar adıyla kurulmuş, 1989 yılında da şirketleşerek tüzel kişilik kazanmıştır.

Yazılımlarımızı o yıllarda geliştirmeye başladık. DOS tabanlı yazılımların ilki olan Çözüm Eczane ve İlaç Takip 1988 yılında, o tarihte Başhekim olan Op. Dr. Ahmet ÜSTÜN'ün talebi üzerine SSK Tokat Hastanesi için hazırlanmış, o günlerde yaygın olarak tanınan BASIC dili kullanılmıştı. Veri saklama ve kapasite sorunları yüzünden çok kısa süre içinde kodlar dBase kullanılarak yeniden yazılmıştı. Kısa bir süre sonra, tek makine ile yapılan bu işlemin ana makine kullanılarak birden fazla terminal ile yapılması istendiğinde ise, dBase'in bu işlem için pahalı olması nedeni ile Clipper Summer 87 kullanılmaya karar verilmişti.

İlk Hastane Otomasyonumuzu 1991 yılında yine aynı hastanede başlattığımızda, bir şeyin ilki olmanın haklı gururunu yaşıyorduk. 1997 Yılına kadar DOS tabanlı üretilen yazılımların yerini, bu yıldan itibaren Windows tabanlı ve Oracle altında çalışan yazılımlar almıştı. Her adımı rakipler ile yarışı içeren, ayakta kalmak endişesi ile en iyi olma kaygısı ikilemi içinde gelgitlerden oluşan bu süreç, daha kaliteli ve güvenli yazılımlar, daha güçlü bir yönetim yapısı ile sektörün en iyisi olma iddiamızı pekiştirdi.

2003 yılından itibaren ODTÜ - TEKNOKENT' de faaliyet gösteren firmamız, 2010 yılı son yarısı itibariyle farklı dillerde erişim-iletişim kolaylığı sağlamak amacı ile Çözüm adını Yurtdışı firmamız olan Sisoft Healthcare Information Systems ile uyumlu hale getirerek, Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri olarak değiştirdi.

Yeni nesil 3. Kuşak web tabanlı yazılımını Sisohbys markası ve "işletim sistemi ve web tarayıcı bağımsızlığı" sloganı ile sağlık kurumlarımızın beğenisine sundu. Başta kolay kullanım olmak üzere, görsel arayüz, çoklu dil desteği, mobil onay, e-imza gibi pek çok özelliklerle, şimdiden sınıfının bir numarası oldu. Tüm Linux türevlerinin yanı sıra özellikle Tübitak'ın geliştirdiği ulusal işletim sistemimiz olan PARDUS altında en yüksek performansta çalışan Sisoft WEB HBYS ile hem ulusal hem de uluslar arası arenada beğeniler kazanıldı.

Biz, ülkemizin uluslararası rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak için firma hedeflerimizin odağına uluslararası alanda faaliyet göstermeyi konumlandırdık. 2010 yılının son yarısında uluslararası rekabeti artırmak, yazılımlarımızı farklı coğrafyadaki ülkelerin hizmetine çok geniş bir yelpazede sunmak için geniş çaplı bir atılım başlattık.

Sisohbys, WEB tabanlı olarak geliştirilen ve J2EE mimarisine sahip hastane bilgi yönetim sistemini 3. Kuşak HBYS olarak tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının hizmetine sunduk. Aynı zamanda Windows üzerinde çalışan 2. Kuşak HBYS'mize de destek vermeye geliştirmeye devam ediyoruz.

Sisofamily, WEB altında geliştirilen bir aile hekimliği bilgi sistemi olarak, tüm aile hekimlerimizin beğenisine sunduk.

Sisoebys, diğer Elektronik Belge Yönetim Sistemleri içindeki benzersiz özellikleri ile tüm kurum ve kuruluşların hizmetine sunduk. Aralık ayının ortalarında TSE tarafından yapılan tetkik ile SisoEBYS için TSE 13298 belgesini aldık (TSE 13298 gibi HBYS akreditasyon koşulları oluşturularak, HBYS firmalarından yeterli olanlara bu şekilde akredite edilmeli).

Sisopacs, 2004 yılında geliştirmeye başladığımız ve "Tamamı Türk Mühendislerine Ait Tek PACS" sloganı ile sağlık kuruluşlarımızda başarı ile kullanılan PACS/DICOM yazılımımız, hem TİTUB kaydı ve Sağlık Bakanlığı onaylı, hem CE belgeli, hem de Uluslar arası bir belgelendirme organizasyonu olan IHE tarafından uyumluluk belgelidir. 3 boyutlu özellikleri ile de uluslar arası PACS üreticileri ile yarışan Sisopacs'ı oluşturan tüm yazılımlar firmamız Ar-Ge birimince geliştirilmiştir.

Sisomobile ile kullanıcılarımızın masalarındaki bilgisayarlara olan bağımlığını yok ettik. Geçtiğimiz yıllarda kullanıma sunulan Sisoft Medikal Klinik Asistan uygulaması, Sisoft iPhone/iPad, Android ve Windows Mobile uygulamaları ile kullanıcılarımızın hareket halinde iken işlerini yapmalarına olanak sağladık. Kullanıcılarımızın Apple Store ve Google Play'den ücretsiz olarak Sisomobile uygulamasını indirecek duruma getirdik.

Türkiye'deki deneyimimizi yurtdışına taşımak, uluslararası alanda ürünlerimizi kullandırmak, değerinin karşılığını alabilmek için marka ve imajımızı yeniledik. Farklı dillerde erişim ve iletişim yeteneğini artırabilmek için yaklaşık çeyrek yüzyıldır çok severek kullandığımız Çözüm Bilgisayar adlı markamızı Sisoft olarak değiştirdik. Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri adına tescil ettirdiğimiz amiral gemimizi, yurtdışı şirketimiz olan Sisoft Healthcare Information Systems ile uyumlu hale getirdik. Yeni vizyon, yeni beklentiler, genişleyen kadro ve referanslarımızla daha da güçlenerek güvenli, ileri teknolojiye sahip, insancıl ve daha özgün ürünler ortaya çıkarma adına tümü ile yenilenerek sağlık profesyonellerinin hizmetine sunduk.

Vizyonumuz
İnsan odaklı yaklaşım ile sağlık paydaşları için uçtan uca sürdürülebilir çözümler sunmak.

Misyonumuz
Yenilikçi yazılımlar, entegre çözümler ile sağlık bilişiminin geleceğini şekillendirmek ve yaşam kalitesini artırmak.

  1. Mama
  2. Gıda Takviyeleri
  3. Otc Ürünler

Sisoft Bayilik Destekleri

Personel Desteği
Personel Desteği
Eğitim Desteği
Eğitim Desteği
Pazarlama Desteği
Pazarlama Desteği
Bölge Koruması
Bölge Koruması
Yer Seçimi
Yer Seçimi
Reklam Desteği
Reklam Desteği

Sisoft Şartlar & Koşullar

Sisoft Fotoğraflar

Sağlık Sektörü Sektöründeki Diğer Bayilikler

Öne Çıkan Gönderiler

Tümünü Gör